Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ελληνικό λόμπι της Μέρκελ η κυβέρνηση»

Στο κόκκινο ανεβάζει το θερμόμετρο ο Αλ. Τσίπρας. «Ψηφίστε Πελετίδη» καλεί τους Πατρινούς, πυροδοτώντας κόντρα με το ΚΚΕ. Γιατί ταυτίζει ΝΔ με ΠΑΣΟΚ. (VIDEO)

  • Real.gr
«Ελληνικό λόμπι της Μέρκελ η κυβέρνηση»
Στο κόκκινο ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «ελληνικό λόμπι της κυρίας Μέρκελ» και κάνοντας λόγο για «ενιαία επιχείρηση εξουσίας Σαμαρά-Βενιζέλου».

Μιλώντας στην Πάτρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαινίασε στην πορεία προς τις κάλπες των ευρωεκλογών και του β’ γύρου των εκλογών για την αυτοδιοίκηση οξύτατους πολιτικούς τόνους.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε» δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απέναντί του «μια δοτή και ετοιμόρροπη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που συγκροτήθηκε στα ανακτοβούλια και στους σκοτεινούς δρόμους των Καννών».


Real.gr Αλ.Τσίπρας Πάτρα από realmedialive

«Και τι λένε σήμερα στον ελληνικό λαό οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος; Ψηφίστε μας γιατί εμάς θέλει η Μέρκελ. Γιατί εμάς θέλουν ο Μπαρόζο, ο Γιούνκερ, ο Σόιμπλε. Φτάνει πια! Δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα της δημοκρατίας το ελληνικό λόμπι της κυρίας Μέρκελ» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τους πολίτες «να ξηλώσουν το πολιτικό σύστημα της παράδοσης στη ντόπια διαπλοκή και στην ξένη τοκογλυφία»!

Άνοιγμα στο ΚΚΕ

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τους εκλεκτούς της κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά και πραγματοποίησε άνοιγμα στο ΚΚΕ, παρά την προηγούμενη οξύτατη αντίδραση του Περισσού και του ιδίου του Κώστα Πελετίδη, υποψηφίου του ΚΚΕ στην Πάτρα:

«Χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς δεύτερη σκέψη, με όλη σας τη μαχητικότητα, σας καλώ να στηρίξτε τον αριστερό υποψήφιο που πέρασε στον δεύτερο γύρο. Στηρίξτε τον Κώστα Πελετίδη, υποψήφιο του ΚΚΕ, για την δημαρχία της Πάτρας. Γιατί τώρα δεν είναι η ώρα της διάσπασης, των εμφυλίων, του κατακερματισμού. Είναι η ώρα της ενότητας όχι μόνο των αριστερών ανθρώπων, αλλά όλων όσοι δεν θέλουν τους δήμους και τις περιφέρειες πεδία βολής των μνημονίων και υπηρεσίες του κ. Φούχτελ».

Προέβλεψε μάλιστα πως οι δημοκρατικοί πολίτες «θα δείξουν προς κάθε κατεύθυνση, και προς την κατεύθυνση εκείνων που επιμένουν σε ένα άγονο διχασμό, αλλά και εκείνων που επενδύουν σε εκείνον τον διχασμό, ότι οι πολίτες είναι συχνά σοφότεροι από τις ηγεσίες τους», αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ηγεσία του Περισσού.

Ταύτιση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

«Να τελειώνουμε με την ενιαία επιχείρηση εξουσίας Σαμαρά-Βενιζέλου» ζήτησε επίσης από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα θα επιμείνει στην ταύτιση του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά την αλληλοϋποστήριξη των δύο κυβερνητικών εταίρων στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v