Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αρχηγοί στις κάλπες

Ενωτικά βγαίνουμε από την κρίση, τόνισε ο πρωθυπουργός από την Πύλο. Πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για να αλλάξουμε σελίδα, τόνισε ο Τσίπρας. Οι πολίτες εκλέγουν τους καλύτερους, σημείωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Βενιζέλος. Τι δηλώνουν Κουβέλης, Κουτσούμπας, Καμμένος, Θεοδωράκης.

Οι αρχηγοί στις κάλπες

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί οι αρχηγοί των κομμάτων, με πρώτο τον πρυθυπουργό που προσήλθε λίγο μετά τις 9:30 στο 2ο δημοτικό σχολείο Πύλου για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. 

Ο κ. Σαμαράς έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από πολίτες που ήταν στο εκλογικό κέντρο. Στη σύντομη δήλωσή του ανέφερε: «Ασκούμε το εκλογικό δικαίωμα δημοκρατικά και ενωτικά βγαίνουμε από την κρίση».

Ακολούθως ο πρωθυπουργός, ο οποίος ψήφισε στο 394 εκλογικό τμήμα, μετέβη στο διπλανό τμήμα όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η σύζυγός του Γεωργία.



Τσίπρας: Πρώτο βήμα για να γυρίσουμε σελίδα 

Για σπουδαία ημέρα στην οποία ο λόγος ανήκει στους πολλούς έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κυψέλη.

Ο κ. Τσίπρας προσήλθε λίγο μετά τις 11:10 ενώ χρειάστηκε κατά την προσέλευσή του να κάνει αρκετές στάσεις μια και μιλούσε συνεχώς με τον κόσμο.

Κάτι που επανέλαβε και κατά την είσοδό του στο εκλογικό τμήμα μια και συνομίλησε με τον δικαστικό αντιπρόσωπο και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ζητώντας κυρίως να μάθει τον αριθμό των πολιτών που έχουν προσέλθει για να ψηφίσουν.

Στη δήλωσή του αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο «για πρώτη αλλά σημαντικό βήμα για να γυρίσουμε σελίδα για την πατρίδα μας».

Τόσο κατά την άφιξη στο εκλογικό κέντρο, όσο και κατά την έξοδό του ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε δεκτός με επευφημίες και χειροκροτήματα από πολίτες.

Βενιζέλος: Οι πολίτες εκλέγουν τους καλύτερους

Στο 8ο δημοτικό σχολείο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης προσήλθε λίγο μετά τις 10 το πρωί για να ψηφίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη σύντομη δήλωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για ημέρα αφιερωμένη στην τοπική αυτοδιοίκηση με τους πολίτες να καλούνται να εκλέξουν τους καλύτερους. «Η ημέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στις τοπικές κοινωνίες, στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι πολίτες εκλέγουν τους καλύτερους δημάρχους και τους καλύτερους περιφερειάρχες. Και ελπίζω η επιλογή και αυτής και της επόμενης Κυριακής να είναι μία επιλογή που θα βοηθήσει την ανάπτυξη, την απασχόληση, τις καλές υπηρεσίες στον δημότη και σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο», τόνισε..

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικράτησε μικροένταση με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές, την ώρα που ο κ. Βενιζέλος έκανε δηλώσεις, φώναζαν συνθήματα, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμίσουν τα πνεύματα. Κατά τη διάρκεια της δήλωσής του ακούστηκε το σύνθημα: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».



Κουβέλης: Η αυτοδιοίκηση να σταθεί δίπλα στον πολίτη

Σε σχολείο στο Γκύζη ψήφισε νωρίτερα και ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Εξερχόμενος αναφέρθηκε με δήλωσή του στο μήνυμα της «μάχης» των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών.

«Οι πολίτες διεκδικούν με την ψήφο τους μια δημοκρατική και αλληλέγγυα τοπική αυτοδιοίκηση. Η τοπικη αυτοδιοικηση καλείται να επιτελέσει το έργο της, να σταθεί δίπλα στον πολίτη», τόνισε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ.



Ψήφισε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο ιδρυτής του «ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης σε σχολείο του Χαϊδαρίου.




Real.gr ΣΤ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ από realmedialive

Καμμένος: Οι Έλληνες να ψηφίσουν εναντίον του μνημονίου

«Σήμερα, οι τοπικές κοινωνίες επιλέγουν τους καλύτερους δημοτικούς άρχοντες, περιφερειάρχες, δημάρχους, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους.

Εγώ θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία, να τους συγχαρώ για τον προεκλογικό αγώνα που έκαναν όλοι και να ευχηθώ στους υποψηφίους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καλή δύναμη και καλά αποτελέσματα.

Παράλληλα, θέλω να θυμίσω στους Έλληνες πολίτες ότι δεν θα πρέπει αύριο το πρωί να επιτρέψουμε να κάνουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη δήλωση που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου την επόμενη των δημοτικών εκλογών του 2010. Να μην πουν δηλαδή, ότι ο ελληνικός λαός ενέκρινε τα μνημόνια» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Κουτσούμπας: Ολες μας τις δυνάμεις για να σταθεί όρθιος ο λαός

Στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας ψήφισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο κ. Κουτσούμπας προσήλθε στο 1649ο εκλογικό τμήμα στις 11:00 ώστε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Στη σύντομη δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να σταθεί ο λαός όρθιος και να δημιουργήσει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v