Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πώς η εκχώρηση γίνεται διασφάλιση διοίκησης

Με τη συμμαχία με την D.T. και τον από κοινού έλεγχο ποσοστού ελαφρώς υψηλότερου του 50% «διασφαλίζουμε ότι στο management του ΟΤΕ θα παραμείνει το ελληνικό δημόσιο», σημειώνει πηγή του ΥΠΟΙΚ.


  • της Έλενας Λάσκαρη
ΟΤΕ: Πώς η εκχώρηση γίνεται διασφάλιση διοίκησης
Εντός των ημερών αναμένεται η συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για την τελική μορφοποίηση της συμφωνίας μετόχων ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και στην Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο χαράσσει γραμμές πολιτικής άμυνας έναντι της κριτικής την οποία ασκεί η αντιπολίτευση για εκχώρηση του management έναντι πινακίου φακής... Η στρατηγική πολιτικής υπεράσπισης της συγκεκριμένης συμμαχίας όπου η D.T. θα επιλέγει τον διευθύνοντα σύμβουλο ο οποίος θα ασκεί το day to day management και το ελληνικό δημόσιο τον πρόεδρο θα επιχειρηθεί να εμφανιστεί ως «διασφάλιση» της συμμετοχής του Δημοσίου στη διοίκηση του Οργανισμού, εξέλιξη η οποία κατά το οικονομικό επιτελείο δεν θα ήταν καθόλου βέβαιη σε αντίθετη περίπτωση.

Όπως τονίζει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, με την υφιστάμενη μετοχική σύνθεση του ΟΤΕ και τη συμμετοχή του Δημοσίου στο 28%, τίποτα δεν θα απέκλειε μελλοντικά να εμφανιστεί στη γενική συνέλευση των μετόχων ένα «μπλοκ» επενδυτών με εκπροσώπηση υψηλότερου ποσοστού και να επιβάλει αλλαγές στη διοίκηση.

Με τη στρατηγική συμμαχία με την D.T. και τον από κοινού έλεγχο ποσοστού ελαφρώς υψηλότερου του 50% «διασφαλίζουμε ότι στο management του ΟΤΕ θα παραμείνει το ελληνικό δημόσιο», σημειώνει η ίδια πηγή.

«Δεν εκχωρούμε το management, το διασφαλίζουμε», τονίζει κατηγορηματικά. Στο χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων θα ακολουθήσει έγκριση της συμφωνίας μετόχων από την Κυβερνητική Επιτροπή και, τέλος, θα εγκριθεί και από τη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v