Αλουμύλ: Πρόθυμος να εισφέρει Αλουφόντ ο Γ. Μυλωνάς

Πώς η εισφορά του πλειοψηφικού πακέτου της βιομηχανίας κατεργασίας αλουμινίου «Αλουφόντ» θα ενισχύσει την χρηματοοικονομική θέση της Αλουμύλ. Θετικές οι πιστώτριες τράπεζες.

Αλουμύλ: Πρόθυμος να εισφέρει Αλουφόντ ο Γ. Μυλωνάς

Ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες για αναδιάρθρωση δανεισμού της Αλουμύλ, χωρίς την είσοδο στρατηγικού επενδυτή, βρίσκεται η οικογένεια Μυλωνά, μετά τις αποφάσεις της προχθεσινής γενικής συνέλευσης.

Το σώμα των μετόχων ενέκρινε την υιοθέτηση μέτρων για τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης και της ρευστότητας της εταιρείας, κατόπιν σχετικής εισήγησης του διευθύνοντος συμβούλου και μεγαλομετόχου της, Γ. Μυλωνά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια Μυλωνά προτίθεται να εισφέρει στην Aλουμύλ το πλειοψηφικό ποσοστό, που κατέχει, στη βιομηχανία κατεργασίας αλουμινίου «Αλουφόντ», κίνηση που αναμένεται να βελτιώσει τη σχέση καθαρού δανεισμού προς EBITDA της εισηγμένης.

Η ενίσχυση της Aλουμύλ, μέσω εισφοράς, αποτελούσε,  όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, το βασικό όπλο της πρότασης που έχει καταθέσει στις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Eurobank, Αττικής και Παρευξείνια) της εισηγμένης ο Γ. Μυλωνάς.

Επιπρόσθετα, το business plan που συνέταξε για λογαριασμό της πλευράς Μυλωνά η Axia προβλέπει ότι το σύνολο του υφιστάμενου δανεισμού μπορεί να εξυπηρετηθεί, εφόσον επιμηκυνθεί η διάρκειά του και μειωθεί το επιτόκιο.

Οι τράπεζες διάκεινται θετικά έναντι της παραπάνω πρότασης, μετά την ανάκαμψη των μεγεθών της Aλουμύλ. Άλλωστε, η μελέτη αναδιάρθρωσης, που εκπόνησε για λογαριασμό τους η Alvarez and Marsal, έδειξε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης της λειτουργικής κερδοφορίας, εφόσον επέλθει περαιτέρω εξορθολογισμός στη δομή του ομίλου - με ενσωμάτωση μεταξύ άλλων συνδεδεμένων εταιρειών.  

Ο όμιλος έκλεισε τη χρήση 2018 με πωλήσεις 257,5 εκατ. ευρώ και EBITDA 16,3 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης όμως καθαρού δανεισμού προς EBITDA διαμορφώθηκε στο 9,72. Τα προσαρμοσμένα EBITDA (σ.σ. χωρίς τα έκτακτα κόστη απομείωσης) άγγιξαν τα 20 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας σημαντική βελτίωση, σε σχέση με τα προσαρμοσμένα του 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v