Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένη 35% η προσέλευση στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ξεπεράστηκε η επισκεψιμότητα του 2019, προ πανδημίας. Ισχυρή νεανική παρουσία, συνέδρια για εκδότες και «φάρος το πνευματικό δυναμικό» της χώρας. Προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Βιβλιονέτ.

Αυξημένη 35% η προσέλευση στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Κατά 30% με 35% αυξημένη καταγράφεται φέτος η επισκεψιμότητα στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), σε σχέση με τη διοργάνωση του 2019, την περίοδο προ πανδημίας, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό που έκαναν σήμερα οι διοργανωτές. Υπογράμμισαν επίσης -ως κάτι που τους ξάφνιασε ευχάριστα- τη μεγάλη προσέλευση νεανικού κοινού.

Η 19η ΔΕΒΘ, που ολοκληρώνεται σήμερα, εκτός από το ενδιαφέρον του κόσμου για το βιβλίο, προσέφερε πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δραστηριοτήτων, ενώ ιδιαίτερη επιτυχία είχε, όπως ειπώθηκε, το 1ο Διεθνές Επαγγελματικό Πρόγραμμα που διεξήχθη στο πλαίσιο της Έκθεσης.

«Θέλουμε να καταστήσουμε την Έκθεση όχι μόνο ένα μεγάλο πωλητήριο με πλούσιο παράλληλο πολιτιστικό πρόγραμμα, αλλά να της δώσουμε και κάποιες άλλες διαστάσεις, όπως αυτή με το Διεθνές Επαγγελματικό Πρόγραμμα», τόνισε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) Νίκος Κούκης.

Ο ίδιος κάλεσε τους εκδότες να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα που τους δίνεται. «Το επαγγελματικό πρόγραμμα είναι ένα συνέδριο που είχε διάφορες θεματικές. Θεωρώ ότι οι εκδότες έχουν πολλά να μάθουν από κάποιον που προηγείται. Θα ήθελα να δω πόσοι εκδότες παρακολούθησαν αυτό το πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε ανοιχτός σε κάθε πρόταση που θα μπορούσε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δυναμική της ΔΕΒΘ.

Ο κ. Κούκης χαρακτήρισε τη ΔΕΒΘ «πνευματικό φάρο της Ελλάδας» και υπογράμμισε το «τεράστιο πνευματικό δυναμικό που υπάρχει στην πατρίδα μας», το οποίο αποτυπώθηκε, όπως είπε, στη φετινή διοργάνωση.

Στη συνάντηση με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού αναφέρθηκε επίσης σε μια από τις μεγαλύτερες -όπως τόνισε- μεταρρυθμίσεις που βρίσκεται σε εξέλιξη, το ζήτημα του ψηφιακού μετασχηματισμού της Βιβλιονέτ. Πρόκειται για μια βιβλιογραφική βάση δεδομένων, η οποία καταγράφει την ελληνική εκδοτική παραγωγή, διατίθεται δωρεάν από το ΕΙΠ και ανακατασκευάζεται πλήρως, με χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ από το Ταμείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τέλος, είπε πως μέσα απ' αυτό το σύστημα θα δοθεί η δυνατότητα στις Λέσχες Ανάγνωσης να δουλέψουν μέσα από ένα ηλεκτρονικό σύστημα, στο οποίο θα μπορούν ν' αναρτούν τις δραστηριότητές τους και να διασυνδέονται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v