Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον αέρα ο διαγωνισμός για 2.500 δωρεάν Wi-Fi Hotspots

Πάνω από 2.500 σημεία σε όλη τη χώρα θα προσφέρουν πλέον στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi. Ο σχετικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στον αέρα ο διαγωνισμός για 2.500 δωρεάν Wi-Fi Hotspots

Στην προκήρυξη διαγωνισμού «WiFi4GR - Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο», για τη δημιουργία 2.500 δωρεάν Wi-Fi Hotspots σε όλη τη χώρα, προχώρησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 11.887.096,77 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και επιπλέον δικαίωμα προαίρεσης αξίας 2.971.774,19 ευρώ χωρίς ΦΠΑ (συνολικός προϋπολογισμός με την προαίρεση 14.858.870,96 ευρώ χωρίς ΦΠΑ).
Αντικείμενο της συμφωνίας-πλαίσιο είναι η προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης - WiFi (Hotspots) στο διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές με διασπορά σε ολόκληρη τη χώρα και η υποστήριξη λειτουργίας για τρία χρόνια.

Στο πλαίσιο του έργου θα παρασχεθεί η δυνατότητα δωρεάν και χωρίς όρους που εισάγουν διακρίσεις, ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω WiFi Hotspots σε υπαίθριους ή/και κλειστούς δημόσιους χώρους. Θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση 5.600 access points, τα οποία θα κατανεμηθούν σε περίπου δύο χιλιάδες πεντακόσιες (2.500) περιοχές ασύρματης - WiFi πρόσβασης, σε όλη την επικράτεια.

Αναμένεται ότι στις περισσότερες περιοχές θα απαιτηθεί να εγκατασταθούν δύο access points, ενώ ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός θα είναι τρία ανά περιοχή.

Οι χώροι που θα αποτελέσουν σημεία εγκατάστασης των ασύρματων σημείων ευρυζωνικής πρόσβασης θα συγκεντρώνουν ένα σύνολο από χαρακτηριστικά όπως:

- Ιδιαίτερα υψηλή πληθυσμιακή συγκέντρωση, όπως ενδεικτικά:

  • Χώροι συνάθροισης κοινού
  • Χώροι αναμονής - μετακίνησης
  • Χώροι εκδηλώσεων
  • Σημεία Τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος

Τα σημεία εγκατάστασης θα υποδειχθούν από τους κατά τόπους δήμους, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αναθέτουσας Αρχής. Η διαχείριση, παρακολούθηση και ο έλεγχος του εξοπλισμού ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης θα γίνεται από κεντρικό σύστημα διαχείρισης, το οποίο θα προμηθεύσει και εγκαταστήσει ο Ανάδοχος σε χώρο που θα υποδειχθεί από την Αναθέτουσα Αρχή. Ο Ανάδοχος θα αναλάβει την παρακολούθηση και διαχείριση όλου του δικτύου για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Στα πλαίσια του έργου οι Ανάδοχοι θα πρέπει:

  1. να εγκαταστήσουν και να παραδώσουν σε πλήρη λειτουργία το σύνολο των σημείων ασύρματης πρόσβασης (access points), των Σημείων Συγκέντρωσης (ΣΣ), καθώς και του λοιπού απαιτούμενου εξοπλισμού σε κάθε μια από τις περιοχές που θα υλοποιηθεί περιοχή ασύρματης πρόσβασης όπως αυτές θα προσδιοριστούν στις προσκλήσεις της Αναθέτουσας Αρχής για την υλοποίηση των εκτελεστικών συμβάσεων και όπως αυτές ενδεχομένως να επικαιροποιηθούν κατά την πρώτη φάση υλοποίησης των επιμέρους υποέργων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της παρούσας διακήρυξης
  2. να εγκαταστήσουν και παραδώσουν σε πλήρη λειτουργία το σύνολο των υποδομών (εξοπλισμός, λογισμικό, υπηρεσίες κ.λπ.) και υπηρεσιών όπως αυτά θα καθοριστούν κατά την υλοποίηση των επιμέρους εκτελεστικών συμβάσεων
  3. να παρέχουν υπηρεσίες παρακολούθησης και διαχείρισης του συνόλου του δικτύου και του εξοπλισμού για όλη τη διάρκεια του έργου.

Οι Ανάδοχοι στον τόπο υλοποίησης του κάθε επιμέρους έργου υποχρεούνται:

  • Να εκτελέσουν οποιαδήποτε εργασία απαιτείται σύμφωνα με την διακήρυξη του έργου.
  • Να εγκαταστήσουν και θέσουν σε καλή λειτουργία το σύνολο των νέων συστημάτων.

Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται στις 26 Μαρτίου. Το έργο θα εκτελεστεί μέσω Συμφωνίας-Πλαισίου με το μέγιστο τρεις φορείς, εφόσον υπάρχει επαρκής αριθμός που πληρούν τα κριτήρια ποιοτικής επιλογής και υποβάλλουν αποδεκτές προσφορές και στη συνέχεια θα συναφθούν πολλαπλές εκτελεστικές συμβάσεις.
Φορέας χρηματοδότησης είναι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που θα χρησιμοποιήσει για το εν λόγω έργο πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v