ΕΒΕΠ: Προέχει η επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας με τους δανειστές

Την ανάγκη εφαρμογής ενός νέου προτύπου παραγωγικής ανασυγκρότησης, με έμφαση στον τομέα της οικονομίας προτάσσει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης σε συγχαρητήρια επιστολή προς τον Αλ. Τσίπρα.

ΕΒΕΠ: Προέχει η επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας με τους δανειστές

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, εκ μέρους και των μελών του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π., απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Πρωθυπουργό της Χώρας, κ. Α. Τσίπρα, καθώς επίσης και στους Υπουργούς της νέας κυβέρνησης, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων τους, παραθέτοντας τις θέσεις του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά, για την ανάπτυξη, τόσο του λιμανιού, όσο και εν γένει του τόπου.

Το κείμενο της επιστολής, έχει ως εξής:

'''...Αναντίρρητα, το έργο που αναλαμβάνετε, σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι για την πορεία της Χώρας μας, κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς τώρα προέχει η επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας με τους δανειστές μας, που θα ανταποκρίνεται ρεαλιστικά στις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας.

Ο επιχειρηματικός κόσμος του τόπου, τόσο σε εσάς, όσο και στα νέα, ικανότατα κυβερνητικά στελέχη σας, έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για τη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη σταθερή βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την ανάκαμψη του ιδιωτικού τομέα, τη διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους, την ανασυγκρότηση του εμπορίου και της βιομηχανίας, την προσέλκυση και αξιοποίηση νέων επενδύσεων,

Επιπλέον, εμείς, οι μικρομεσαίοι της αγοράς, έχοντας επωμιστεί σχεδόν όλο το βάρος της κρίσης, προσδοκούμε να γίνει πράξη το Πρόγραμμα των μέτρων, που ανακοινώσατε το Σεπτέμβριο στη Δ.Ε.Θ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ανάκτηση της εργασίας, το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας και τα νομοσχέδια για τη ρύθμιση των χρεών επιχειρήσεων και ιδιωτών.

Ειδικότερα, για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, που το Ε.Β.Ε.Π. επανειλημμένως έχει εκφράσει με σχετικά υπομνήματα και ενέργειες το σχετικό ενδιαφέρον του στους αρμόδιους κρατικούς φορείς, προτείνουμε να εξετασθεί και να αντιμετωπισθεί μια σειρά ζητημάτων, όπως για παράδειγμα: 1) η βελτίωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ναυτιλίας, 2) η δημιουργία του νέου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, που έχει καθυστερήσει σημαντικά, 3) η εξυγίανση των ακτοπλοϊκών εταιρειών, 4) η περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας και η δημιουργία "homeport" στον Πειραιά, 5) τα κίνητρα για την ανάπτυξη των ναυτιλιακών "cluster", 6) η αναβίωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, 7) η απρόσκοπτη συνέχιση των επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά, με πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

Σήμερα, καθώς η Χώρα πασχίζει να αφήσει πίσω της τα σημάδια της παρατεταμένης, πρωτόγνωρης ύφεσης, έχει μόνο μια επιλογή: την εφαρμογή ενός νέου προτύπου παραγωγικής ανασυγκρότησης, με έμφαση στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της οικονομίας. Ως εκ τούτου, οι θεσμικοί εκπρόσωποι του παραγωγικού κόσμου, δεσμευόμαστε για συνεργασία και συμπόρευση μαζί σας στα κρίσιμα ζητήματα της πατρίδας μας....''.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v