Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Εμείς με την τρόικα δε συγκυβερνάμε

Δεν θα δεχτούμε εκπροσώπους των απόψεων της τρόικας στο υπουργικό μας συμβούλιο, ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και θα πολεμήσουμε την ολιγαρχία και τη διαπλοκή. Ζήτησε αυτοδυναμία.

Τσίπρας: Εμείς με την τρόικα δε συγκυβερνάμε

«Την Κυριακή ο λαός παίρνει την τύχη του στα χέρια του και η πατρίδα μας βγαίνει από τον Μεσαίωνα του Μνημονίου στο φως της ανάπτυξης, της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της πολιτισμικής αναγέννησης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Πάτρα.

Κάλεσε τους πολίτες να δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη ευρεία νίκη γιατί «αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Σημαίνει τέλος στην εθνική ταπείνωση».

«Δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Ζητάμε, όμως, καθαρή και ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», επανέλαβε και τόνισε ότι διαφορετικά «οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου, παλιότερες ή νεότερες, θα επιχειρήσουν να μας εγκλωβίσουν. Μας θέλουν χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία όμηρους της δικής τους στήριξης, ώστε να νοθεύσουν το πρόγραμμά μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι «το plan B της τρόικας και της ολιγαρχίας είναι να βάλουν εγγυήτριες δυνάμεις στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εννοούν όταν αυτοπροβάλλονται ως δήθεν εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Μόνο που δεν είναι εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας αλλά εγγυητές της παράδοσης της χώρας στην κυρία Μέρκελ. Εγγυητές της λιτότητας και των Μνημονίων» και ξεκαθάρισε ότι «εκπροσώπους των απόψεων της τρόικα θα δεχθούμε να έχουμε στο υπουργικό μας συμβούλιο. Τελεία και παύλα!»

Όπως είπε «αν θέλετε όμως μια ασφαλή πρόβλεψη για το τι θα γίνει από Φλεβάρη, αυτή δε θα είναι ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Είναι ότι στη Νέα Δημοκρατία θα ψάχνουν για αρχηγό. Γιατί ο μόνος που θα έχει χρεοκοπήσει θα είναι ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του, που μας κυβερνούσε τόσα χρόνια».

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να «μην τολμήσει να κλείσει αυτές τις μέρες, ευνοϊκά για φίλους και συμβούλους του, υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα εξωτερικού και άλλες φορολογικές υποθέσεις. Εάν το αποτολμήσει, να γνωρίζουν όλοι ότι, από τη Δευτέρα, οι αρμόδιες φορολογικές και δικαστικές αρχές θα τις επανεξετάσουν. Δεν θα τους σώσει ο καταστροφέας εγγράφων, που μόλις πριν από λίγες μέρες προμηθεύτηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Τα ίχνη της παρανομίας δεν σβήνουν. Αυτό να το ξέρουν».

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι «το τρίγωνο της διαπλοκής – οι εργολάβοι της ενημέρωσης, οι χρεοκοπημένοι τραπεζίτες, που με δανεικό δημόσιο χρήμα παριστάνουν τους ιδιοκτήτες, και τα κόμματα που τους υπηρετούν – γνωρίζει ότι έχει χρονικό όριο την 25η Γενάρη. Και ότι μετά έρχεται ο έλεγχος, έρχεται η νομιμότητα. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ηλίας Ηλιού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v