Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aντιπρόεδρος Κομισιόν: Ατυχής η συζήτηση για Grexit

Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι προς το συμφέρον όλων, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και πρώην Λετονός πρωθυπουργός, Valdis Dombrovskis.

Aντιπρόεδρος Κομισιόν: Ατυχής η συζήτηση για Grexit

Η Ελλάδα βγαίνει επιτέλους από μια μεγάλη οικονομική κρίση και πρέπει να διατηρήσει την πρόοδο που έχει κάνει και να αποφύγει νέα αποσταθεροποίηση, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά» υπογράμμισε ο Valdis Dombrovskis.

Στα περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο πρώην Λετονός πρωθυπουργός χαρακτήρισε ατυχή την συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Πιστεύω πως είναι μια ακόμα ατυχής συζήτηση για το Grexit. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη και ικανή να μείνει στην ευρωζώνη» είπε ο κ. Dombrovskis στην Wall Street Journal. Ο ίδιος σημείωσε πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλουν την παραμονή στο ευρώ και ότι η συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως η ένταξη στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη.

Μόλις σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. «Αλλά είναι ξεκάθαρο πως η προσέγγιση μας στις διαπραγματεύσεις αυτές είναι ότι όλες οι πλευρές πρέπει να μείνουν προσκολλημένες στις δεσμεύσεις τους» σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Dombrovskis υποστήριξε πως η μείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους βρίσκεται εκτός της ατζέντας της Κομισιόν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v