Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε κοινά σημεία με το Ποτάμι

Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύψει με ποια κλίμακα θα φορολογήσει τους πολίτες υποδηλώνει ή άγνοια ή κρυφή ατζέντα. Ας διαλέξουν οι πολίτες, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία με το Ποτάμι εφόσον η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε κοινά σημεία με το Ποτάμι

Ο ΣΥΡΙΖΑ πεισματικά αρνείται να αποκαλύψει πληροφορίες που θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμες στους πολίτες για να πάρουν τις αποφάσεις τους την επόμενη Κυριακή, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΡΙΤ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός «κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας λέει ποιο θα είναι το αφορολόγητο όριο για την ακίνητη περιουσία, πάνω από το οποίο θα φορολογηθούν οι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας. Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας είναι για φορολόγηση της μεσαίας ακίνητης περιουσίας. Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύψει με ποια κλίμακα θα φορολογήσει τους πολίτες υποδηλώνει ή άγνοια ή κρυφή ατζέντα. Ας διαλέξουν οι πολίτες.

Στο email του κ. Χαρδούβελη δεν υπήρχαν πληροφορίες που δεν ήταν γνωστές στους πολίτες. Υπάρχουν μια σειρά από προτάσεις που εντάσσονται στο γενικό κεφάλαιο των εθνικών μεταρρυθμίσεων, που είναι απολύτως απαραίτητες. Υπάρχουν και προτάσεις, όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, που με προβληματίζουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η διαπραγμάτευση με την τρόικα, εφόσον είναι η ΝΔ στην κυβέρνηση, θα κλείσει εντός του Φεβρουαρίου, με πιο ευνοϊκούς όρους από αυτούς που παρουσιάζονται στο email Χαρδούβελη. Εν όψει πρόωρων εκλογών, η τρόικα προέβαλε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις. Δεν ήθελαν να κλείσει η διαπραγμάτευση προτού ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.

Με το Ποτάμι έχουμε αρκετά κοινά σημεία στον πολιτικό μας λόγο. Θεωρώ ότι είναι μια δύναμη φιλοευρωπαϊκή. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση συνεργασίας με το Ποτάμι. Πάντα, βέβαια, όταν σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Μια συνεργασία με τον κ. Παπανδρέου θα είχε αρκετές δυσκολίες, αλλά εκτιμώ ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις το κόμμα του δεν θα είναι στη Βουλή. Ο κ. Παπανδρέου χρεώνεται με μια σειρά από καταστροφικά λάθη. Οι εξηγήσεις που έχει δώσει μόνο πειστικές δεν είναι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται σαν να έχει ατελείωτο χρόνο μπροστά του, σαν να είναι το ζήτημα του ελληνικού χρέους το μοναδικό που απασχολεί στην Ευρώπη.

Ο κ. Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη και στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha.

Όπως τόνισε τα «δεδομένα των δημοσκοπήσεων επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει ένα ασυνήθιστα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων που θ' αποφασίσουν –ενδεχομένως - ακόμα και πάνω από τη κάλπη.

Βλέπω μια μεγάλη συσπείρωση στη Β' Αθηνών και το αποτέλεσμα για τη ΝΔ στη Β' Αθηνών θα εκπλήξει ευχάριστα.

Υπάρχουν αναμφισβήτητα πολίτες, οι οποίοι αισθάνονται έντονα συναισθήματα για τη πολιτική που ακολούθησε η ΝΔ, ειδικά στο ζήτημα των φόρων και ειδικότερα στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ. Σε αυτούς τους πολίτες πρέπει να δώσουμε κάποιες ξεκάθαρες εξηγήσεις γιατί ο ΕΝΦΙΑ ήταν ένας φόρος απαραίτητος στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, αλλά και γιατί υπάρχουν σοβαρές προοπτικές από δω και πέρα να μειωθεί.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «η οργή και ο θύμος δεν είναι καλός σύμβουλος. Θα ήθελα να επικαλεστώ τη κοινή λογική των πολιτών που ανήκουν στη κεντροδεξιά και λένε ότι θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τους ρωτήσω τί πραγματικά μπορούν να προσδοκούν από μια κυβέρνηση η οποία καθώς φαίνεται ότι θα μας οδηγήσει σε μια σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Για τους ανέργους που εκφράζουν την οργή τους και τη δυσαρέσκειά τους, ρωτώ τί παραπάνω μπορούν να προσμένουν από μια κυβέρνηση, η οποία δεν ενδιαφέρεται να στηρίξει την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, δεν πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία επαναφέρει στην ατζέντα τις κρατικοποιήσεις και το μόνο που τάζει είναι παραπάνω προσλήψεις στο Δημόσιο»

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, να προσελκύσει επενδύσεις, μπορεί να φέρει ρευστότητα στη πραγματική οικονομία και να δώσει μια προοπτική εξόδου στον ιδιωτικό τομέα για πολλούς ανέργους

Υπάρχει προοπτική μιας κυβέρνησης φιλοευρωπαϊκής. Εκτιμώ ότι θα υπάρχουν κόμματα στη Βουλή με τα οποία θα μπορούμε να βρούμε ένα κοινό πεδίο συνεννόησης, Σ' αυτά βάζω το ΠΟΤΑΜΙ και ενδεχομένως το ΠΑΣΟΚ.

Θεωρώ εξαιρετικά ανεύθυνο και στα όρια του πολιτικού τακτισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και σήμερα, να μην λέει ποιον θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην περίπτωση που θα είναι πρώτο κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία θα πάει μέχρι τέλους με τον κ. Σταύρο Δήμα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v