Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΑΠ: Συνεργάζομαι με ΣΥΡΙΖΑ αν κάνει δημοψήφισμα

Ο Γιώργος Παπανδρέου απέκλεισε μια συνεργασία του κόμματος του με την Νέα Δημοκρατία αλλά άφησε την πόρτα ανοιχτή στον ΣΥΡΙΖΑ. Προϋπόθεση η διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Έκκληση στην Ευρώπη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Τι απαντά στις κατηγορίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

ΓΑΠ: Συνεργάζομαι με ΣΥΡΙΖΑ αν κάνει δημοψήφισμα

Ανοιχτός σε συνεργασία του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Παπανδρέου, εφόσον συμφωνήσει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συμφωνήσει στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος μετά τις εκλογές. 

Σε συνέντευξη του στο Reuters, ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε μια συνεργασία του κόμματος του με την Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν κατάφερε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Τόνισε ωστόσο πως είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον τηρήσει ορισμένους όρους όπως η διεξαγωγή δημοψηφίσματος. 

«Εξαρτάται απόλυτα από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε. «Αν είναι σοβαροί σχετικά με την προώθηση αλλαγών, αν είναι σοβαροί σχετικά με την διαπραγμάτευση με τους εταίρους με έναν οργανωμένο και σταθερό τρόπο για να βγούμε από αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, έξω από το μνημόνιο και πίσω στις αγορές, θα έδινα ευχαρίστως την στήριξη μου» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε έκκληση στην Ευρώπη να προχωρήσει σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, λέγοντας πως είναι ώρα να μπει τέλος στην λιτότητα. 

Όσον αφορά τις κατηγορίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πως πρόδωσε το κόμμα, ο κ. Παπανδρέου είπε πως θέλει να εγκαθιδρύσει μια οργάνωση με νέες αξίες και ταυτότητα, μετά την διάβρωση του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του από την πελατοκρατεία. 

«Αυτή δεν είναι η πολιτική που στηρίζω, δεν ήταν ποτέ» υπογράμμισε ο ίδιος. «Δεν χρειάζεται να βρίσκομαι στην πολιτική απλά για να είμαι βουλευτής, έχουμε υπέροχα νησιά στην Ελλάδα. Μπορώ να πάω σε ένα ελληνικό νησί να παίζω την κιθάρα μου» πρόσθεσε.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v