Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Ποιοι πρέπει να φοβούνται το ΣΥΡΙΖΑ

Για τρίγωνο της αμαρτίας μεταξύ τραπεζών, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κυβέρνησης, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Οσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια θα ελεγχθούν, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε ελπίδα για την Ευρώπη», υποστήριξε και ζήτησε αυτοδυναμία για το κόμμα του.

Τσίπρας: Ποιοι πρέπει να φοβούνται το ΣΥΡΙΖΑ

«Ο λαός δε φοβάται. Άλλοι είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να φοβούνται και καλώς φοβούνται», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα Τρίκαλα. «Ολα όσα συνέβησαν τα τελευταία 4 χρόνια στον τόπο θα ελεγχθούν από την αρχή και θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους συνειδητά οδήγησαν σε αποφάσεις που έφεραν το λαό μας σε αυτή την αναξιοπρεπή θέση», υποστήριξε και έκανε λόγο για ένα κατεστημένο που κυβέρνησε τη χώρα μας, τη «διαπλεκόμενη ολιγαρχία».

«Το τρίγωνο της αμαρτίας που στην μια κορυφή είχε αυτούς που κυβερνούσαν -τα δύο κόμματα- στην άλλη είχε τους τραπεζίτες οι οποίοι έπαιρναν ενισχύσεις από τα κόμματα με νόμους στη Βουλή δισεκατομμύρια ευρώ, χρεοκόπησαν τις τράπεζές τους αλλά παρέμειναν να τις διοικούν, και στην άλλη άκρη είχε τα ΜΜΕ τα χρεωκοπημένα κι αυτά που σε αντίθεση με τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρηματιών, των απλών ανθρώπων του μόχθου στη χώρα μας που δεν μπορούν να δανειστούν, έπαιρναν αφειδώς δάνεια για να μπορούν να συνεχίζουν να στηρίζουν τα χρεοκοπημένα πολιτικά κόμματα της εξουσίας που τόσα χρόνια κυβερνούν λεηλατώντας τον ελληνικό λαό».

 



«Εμείς δε στηριζόμαστε σε αυτούς που πλούτισαν την περίοδο της ανάπτυξης και συνέχισαν το πάρτι στην περίοδο της κρίσης, ούτε στους τραπεζίτες, ούτε στους ιδιοκτήτες ΜΜΕ», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε ότι πρόθεση του κόμματος είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ διότι σήμερα φορολογείσαι από το πρώτο ευρώ και η υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Να φοβούνται

«Έχουν κάποιοι να φοβούνται. Και καλά κάνουν και φοβούνται. Έχουν να φοβούνται αυτοί που προστατεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Έχουν να φοβούνται αυτοί που φοροδιαφεύγουν και που φοροκλέβουν», υποστήριξε.

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις της Ν.Δ. για το θέμα της φορολόγησης των εισοδημάτων άνω των 80.000 ευρώ ανέφερε: «Με απανωτές ανακοινώσεις καταδίκασε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει λέει πρόγραμμα κατάργησης του ΕΝΦΙΑ δηλαδή αυτού του τεράστιου βάρους στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα αλλά λέει θα βάλει υψηλή φορολογία σε αυτούς οι οποίοι έχουν εισόδημα πάνω από 80.000 ευρώ τον χρόνο. Και αναρωτιέμαι, σε ποιους αφορά αυτό; Από τα 8,2 εκατομμύρια των ελλήνων φορολογούμενων, φίλες και φίλοι, εισόδημα πάνω από 80.000 ευρώ τον χρόνο δηλώνουν μόνο 35.000, δηλαδή λιγότερο από 0.5%. Γι αυτούς αγωνιά η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς».

Είμαστε ελπίδα

«Οι δεσμεύσεις μας θα γίνουν πράξεις», τόνισε. «Και θα γίνουν πράξεις γιατί το πρόγραμμά μας είναι σε καθεστώς δημοσιοοικονομικής ισορροπίας. Και επιπλέον λέμε ότι επιτέλους θα ξεκινήσει από την επόμενη μέρα η διαπραγμάτευση που δεν έγινε ποτέ. Η διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους που μέρα με την μέρα αρχίζουν να αποδέχονται τον ρεαλισμό των εναλλακτικών μας προτάσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ πια δεν είναι η απειλή. Είναι η ελπίδα. Η μεγάλη ελπίδα για την Ευρώπη».

Ανασυγκρότηση

«Η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι η νέα μεγάλη συζήτηση η οποία πρέπει να ξεκινήσει με νέο όραμα για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Διότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνο μία χώρα υπηρεσιών και τουρισμού. Πρέπει να στηριχθεί στην παραγωγή. Και στηρίζουμε την παραγωγή σημαίνει πρώτα από όλα μειώνουμε το κόστος παραγωγής. Ανασυγκροτούμε το συνεταιριστικό κίνημα», είπε και προσέθεσε ότι «για εμάς η διαπλοκή και η διαφθορά πρέπει να παταχθεί και στα υψηλά αλλά και στα χαμηλά κλιμάκια. Με στόχο και με έγνοια τον παραγωγό και τον αγρότη όχι τους μεσάζοντες. Να σταματήσει αυτή η αισχροκέρδεια της διαδρομής του προϊόντος από το χωράφι στο ράφι».

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε σίγουρος ότι το κόμμα θα τα καταφέρει στη διαπραγμάτευση. «εμείς θα διαπραγματευτούμε και θα κερδίσουμε για τον εξής κρίσιμο λόγο: διότι εμείς δεν παίρναμε ποτέ χρήματα από γερμανικές εταιρίες για τα κομματικά μας ταμεία. Και αυτό είναι κρίσιμο στοιχείο το οποίο πρέπει να το γνωρίζει κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνας».

Επανέλαβε ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων και των Ελληνίδων στις ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς, τις εγγυάται η ΕΚΤ. Και προσέθεσε ότι «για να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας αυτή τη δύσκολη ευθύνη αυτό το δύσκολο έργο που ελληνικός λαός θα μας αναθέσει, υπάρχουν δύο προϋποθέσεις. Πρέπει να έχουμε εσάς όχι τον καναπέ να στηρίζετε και να ψηφίζετε. Ενεργούς υποστηρικτές στις δύσκολες και μεγάλες συγκρούσεις που θα γίνονται από την επόμενη μέρα.

Δεύτερη προϋπόθεση να έχουμε τα χέρια μας λυμένα, στους δύσκολους και κρίσιμους χειρισμούς. Να μην έχουμε την ανάγκη των δυνάμεων που καιροφυλακτούν που δίνουν μάχη αγωνιώδη και λυσσαλέα για να μην έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή για να έχει την ανάγκη αυτών που έριξαν τη χώρα στα βράχια χθες».
«Γι αυτό ζητάμε απόλυτη αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Βουλή».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v