Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι μεσαία τάξη τα εισοδήματα άνω των €80.000

Στο πλούσιο 0,3% του πληθυσμού και όχι στη μεσαία τάξη ο ανώτατος συντελεστής εισοδήματος, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τη ΝΔ για "μονταζιέρα".

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι μεσαία τάξη τα εισοδήματα άνω των €80.000

Συνεχίζεται η κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο μέτωπο της φορολογίας, μετά τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου για φορολόγηση με 60% των εισοδημάτων άνω των 80.000 ευρώ και τα σχόλια από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας για "αφανισμό της μεσαίας τάξης".

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: 

Σχετικά με το νέο υποπροϊόν της μονταζιέρας του πανικόβλητου κ. Σαμαρά που διαστρεβλώνει δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, η αλήθεια είναι ότι:

• Ποτέ δεν έγινε αναφορά σε ταυτόχρονη φορολόγηση εισοδήματος και περιουσίας, όπως παραπλανεί η μονταζιέρα του Μαξίμου.

• Ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος επιβάλλεται βέβαια, όπως όλοι γνωρίζουν, μόνο στο κομμάτι που υπερβαίνει ένα όριο κι όχι στο σύνολο του εισοδήματος, όπως σκόπιμα και διαστρεβλωτικά υποστηρίζει η ΝΔ.

• Έγινε αναφορά σε όσους έχουν ατομικό εισόδημα πάνω από 80.000 ευρώ, δηλαδή, περίπου 35.000 άτομα ή το πλουσιότερο 0,3% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του 2011.

• Αν η ΝΔ θεωρεί ότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα έχει ατομικό εισόδημα πάνω από 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, τότε έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα.

• Άλλωστε η ΝΔ σήμερα επιβάλλει τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 42 χιλιάδες ευρώ. Με άλλα λόγια, η ΝΔ θεωρεί πλούσιο όποιον ξεπερνά τα 42.000 ευρώ όχι τα 80.000 που ανέφερε ενδεικτικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, του τέλους επιτηδεύματος και την κατάργηση του αφορολόγητου σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, η ΝΔ φαίνεται να επιδιώκει μόνιμο διαζύγιο από τα μεσαία στρώματα και να υποστηρίζει μόνο μια μικρή μειοψηφία, το πλουσιότερο 0,3% της κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v