Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Η πραγματική οικονομία θύμα των εκλογών

Το ζήτημα του Grexit τίθεται από μόνο του, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει μια πορεία σύγκρουσης με τα ευρωπαϊκά όργανα, τόνισε ο υπουργός. Γνωρίζαμε ότι οι τράπεζες θα είχαν πρόβλημα διαπραγμάτευσης. Ανοησίες τα όσα δήλωσε η Ρ. Μακρή.

Μητσοτάκης: Η πραγματική οικονομία θύμα των εκλογών

«Αυτή η προεκλογική περίοδος σε αυτή τη συγκυρία, όπως κάποιοι είχαμε προβλέψει, θα δημιουργούσε προβλήματα ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες. Δυστυχώς έτσι έγινε και νωρίτερα απ' ότι περιμέναμε. Η πραγματική οικονομία είναι το θύμα της προεκλογικής περιόδου, όπως αυτή διεξάγεται, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθηνών, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη στον Real FM.

Όπως ανέφερε, κανείς δεν επιδιώκει το Grexit. Ούτε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα του Grexit τίθεται από μόνο του, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει μια πορεία σύγκρουσης με τα ευρωπαϊκά όργανα.

«Ο κ. Τσίπρας προσκαλεί το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έχουν θέσει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως κεντρικό τους στόχο, σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, προκειμένου να πάρει επιτέλους η Αριστερά την εξουσία στα χέρια μετά από 70 χρόνια. Όλοι ξέρουμε σε τι αναφέρονται όταν λένε αυτό», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές τοποθετήσεις της Ραχήλ Μακρή, τόνισε ότι η συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα και αυτά που είπε χθες είναι ανοησίες και σαχλαμάρες που δεν αξίζει καν να σχολιάσουμε.

Σε σχέση με την τρόικα, υπογράμμισε ότι η διαπραγμάτευση δεν έκλεισε γιατί δεν το ήθελε η τρόικα. Έβλεπε ότι η χώρα πάει σε εκλογές και περίμενε πρώτα ο ελληνικός λαός να πάρει τις αποφάσεις του.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να κλείσει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, να περάσουμε σε μια προληπτική γραμμή στήριξης, που θα οδηγήσει και σε αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού και να πετύχουμε συμφωνία με τους εταίρους για χαμηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα», τόνισε.

Η Νέα Δημοκρατία στο διάστημα που μένει πρέπει να απευθυνθεί στους μετριοπαθείς αναποφάσιστους ψηφοφόρους, με πειστικά επιχειρήματα για το τι θα κάνει αν κερδίσει τις εκλογές και ταυτόχρονα να αποδομήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σημείο προς σημείο, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v