Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μακρή: «Θα κόψουμε μόνοι μας μέχρι 100 δισ. ευρώ μέσω ΤτΕ»

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τυπώσει χρήμα έως 100 δισ. ευρώ αν χρειαστεί, μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας της ΤτΕ, υποστήριξε η υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί δεν κόβουν 300 δισ. να μηδενίσουν το χρέος;» η απάντηση της ΝΔ.

Μακρή: «Θα κόψουμε μόνοι μας μέχρι 100 δισ. ευρώ μέσω ΤτΕ»

Εάν διακοπεί η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, η Ελλάδα μπορεί να κόψει μόνη της μέσω του ELA μέχρι 100 δισ. ευρώ, αν χρειαστεί, υποστήριξε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Flash Κοζάνης. 

Η υποψήφια βουλευτής, σε σχετική αντιπαράθεση, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει πιθανότητα να σταματήσει η χρηματοδότηση από την Ευρώπη και να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή.

«Τι εννοείτε; Θα μας διακόψει την χρηματοδότηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Δεν προβλεπεται» σημείωσε η κ. Μακρή, προσθέτοντας ότι «Δεν πειράζει. Θα ενεργοποιηθεί το emergency, το ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα 100 δισ ευρώ».

«Αυτή είναι η θέση σας; Οτι θα κόψουμε μόνοι μας ευρώ, χωρίς νομισματικό αντίκρισμα; Αυτό είναι πρωτοφανές», υπογράμμισε ο συνομιλητής της, με την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ να απαντάει ότι «δεν είναι πρωτοφανές, προβλέπεται από τη συνθήκη της ευρωζώνης».

 

ΝΔ: Γιατί δεν «κόβουν» 300 δισ. να μηδενίσουν το χρέος;

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι μόλις τους κόψουν τη ρευστότητα, θα κόψουν μόνοι τους 100 δις ευρώ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα "κόψουν" μόνοι τους 100 δισ. ευρώ.

Γιατί δεν "κόβουν" 300 δισ. για να μηδενίσουν και το χρέος;».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v