Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βούτσης: Θα πληρωθεί κανονικά ο ΕΝΦΙΑ του 2014

«Λέμε πως θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και θα γυρίσουμε στο καθεστώς (του ΦΜΑΠ) και μάλιστα με κωδικούς που είναι καταγεγραμμένοι από την περίοδο 2008-2009», δήλωσε ο κ. Βούτσης. Πρόσθεσε ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2014 θα καταβληθεί κανονικά.

Βούτσης: Θα πληρωθεί κανονικά ο ΕΝΦΙΑ του 2014

Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης μίλησε στο ΒΗΜΑ fm και συγκεκριμένα στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για τον ΕΝΦΙΑ και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Βούτσης δήλωσε «λέμε πως θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και θα γυρίσουμε στο καθεστώς (του ΦΜΑΠ) και μάλιστα με κωδικούς που είναι καταγεγραμμένοι από την περίοδο 2008-2009, με το φόρο αυτό να αποδίδει 750 με 900 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι που γνωρίζω γύρω από αυτό το ζήτημα και μένει 1-1,5 δισ. ακόμα, το οποίο θα βρεθεί μέσα από τον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.»

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ισχύσει κανονικά η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για το 2014 τόνισε: «Βεβαίως. Δεν θα υπάρξει νομοθεσία για το παρελθόν.»

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα την τακτική του «πιστολιού στο τραπέζι» που είχε πει ο Γ. Παπανδρέου πριν το Μνημόνιο δήλωσε:

«Εμείς, δεν θα φύγουμε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αν δεν πετύχουμε αυτό που θα σταματήσει την ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα. Μπορεί να χρειαστεί μία εβδομάδα, ένας ή δύο μήνες. Αυτό είναι το όπλο, αυτό είναι το πιστόλι πάνω στο τραπέζι που δεν χρησιμοποίησε ο Παπανδρέου.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v