Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας κόβει τις γέφυρες με όλα τα κόμματα εκτός ΚΚΕ

«Μου προκαλεί εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας κόβει τις γέφυρες με όλα τα κόμματα και με το μόνο κόμμα που θέλει να κυβερνήσει είναι το ΚΚΕ, το μόνο νεοσταλινικό κόμμα, που θέλει ξεκάθαρα την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Σε αυτό προσβλέπουν οι άνεργοι", διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας κόβει τις γέφυρες με όλα τα κόμματα εκτός ΚΚΕ

Η Νέα Δημοκρατία θα είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση, γιατί σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει κόψει τις γέφυρες με τα υπόλοιπα κόμματα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

«Μου προκαλεί εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας κόβει τις γέφυρες με όλα τα κόμματα και με το μόνο κόμμα που θέλει να κυβερνήσει είναι το ΚΚΕ, το μόνο νεοσταλινικό κόμμα, που θέλει ξεκάθαρα την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτό προσβλέπουν δηλαδή οι άνεργοι νέοι; Να γίνουμε η τελευταία εστία σοσιαλισμού στη νοτιοανατολική Ευρώπη;», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας πως "οι νέοι άνθρωποι που αναζητούν εργασία τι μπορεί να περιμένουν από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που είναι εναντίον κάθε ιδιωτικής επένδυσης;"

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, "η ΝΔ θα σχηματίσει μια κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκή. Η χώρα θα ενταχθεί στο τέλος Φεβρουαρίου στο καθεστώς της προληπτικής γραμμής στήριξης. Σε λίγους μήνες θα μπορούμε και πάλι να δανειστούμε σαν κανονική χώρα. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσει μια συζήτηση για λελογισμένη μείωση του χρέους".

"Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα θα έπρεπε να είναι εθνική ατζέντα. Θα έπρεπε για παράδειγμα να είχε αλλάξει ο νόμος που επιτρέπει την κήρυξη απεργίας από μια δράκα συνδικαλιστών, σε αντίθεση με τη βούληση της πλειοψηφίας. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τόσο ευνοϊκά καθεστώτα συντάξεων, που υπονομεύουν τις συντάξεις των επόμενων γενεών", υπογράμμισε ο υπουργός.

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει μείωση των συντάξεων, «αλλά περιορισμός του καθεστώτος πρόωρων συντάξεων και επέκταση του χρόνου εργασίας πρέπει να υπάρξει. Αυτό κάνουν όλες οι δυτικές κοινωνίες, λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής. Το 75% των συντάξεων που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι πολύ κάτω από το όριο ηλικίας».

Αύξηση ΦΠΑ δεν πρέπει να υπάρξει, σε μία κοινωνία που κάνει τα πρώτα βήματα ανάκαμψης, υπογράμμισε. Παράλληλα, τόνισε ότι ο ΕΝΦΙΑ, που αποτελεί ένα ουσιαστικό πρόβλημα, μπορεί να μειωθεί κατά 40% μέσα στο 2015.

Σε σχέση με τα τεκμήρια, υπογράμμισε ότι είναι ένας απαρχαιωμένος τρόπος φορολόγησης. Έχουμε τη δυνατότητα να τα καταργήσουμε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v