Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρέγκλινγκ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μετριάσει τη στάση του

Την εκτίμηση πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στην κυβέρνηση ενδέχεται να μετριάσει τις θέσεις του κατά του μνημονίου, έκανε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ρέγκλινγκ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μετριάσει τη στάση του

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μετριάσει την αντι-μνημονιακή στάση του αν γίνει κυβέρνηση, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέδριο στη Λισαβόνα. 

«Ίσως να έρθει μια νέα ελληνική κυβέρνηση με νέες πολιτικές, αλλά δεν το ξέρουμε ακόμα» σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ. «Γνωρίζουμε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε κάτι κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά μόλις έρθουν στην εξουσία μετριάζουν τις θέσεις αυτές» τόνισε ο ίδιος.

«Όλοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις εκλογές στην Ελλάδα και αυτό είναι φυσιολογικό να γίνεται στις δημοκρατίες» επισήμανε ο κ. Ρέγκλινγκ, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων για μια πιθανή έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.«Αλλά προτιμώ να περιμένω τις εκλογές και να δω τι θα συμβεί μετά» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν καρπούς.

«Κανείς δεν θέλει να θέσει νέους όρους, απλά η Ελλάδα βρίσκεται σε μια θετική τροχιά και πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις στην ευρωζώνη και στο Eurogroup ελπίζουν ότι αυτό το μονοπάτι θα συνεχιστεί ώστε να επιτευχθούν τα μέγιστα οφέλη από τη δημοσιονομική προσαρμογή» υπογράμμισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v