Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Εχει και το δούλεμα τα όριά του

«Υπάρχουν πράγματα που μας ξεπερνούν. Κι ένα από αυτά είναι οι υποσχέσεις του κυρίου Σαμαρά», δηλώνει από την Καλαμάτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Εχει και το δούλεμα τα όριά του

Από την εκλογική περιφέρεια του πρωθυπουργού, τη Μεσσηνία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε νέα επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ. «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, λέει ο λαός μας. Έτσι και ο κύριος Σαμαράς που ανακάλυψε ξαφνικά ότι έχει πρόγραμμα, πέρα από το μνημόνιο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει: «Το ομολογώ: Υπάρχουν πράγματα που μας ξεπερνούν. Κι ένα από αυτά είναι οι υποσχέσεις του κυρίου Σαμαρά. Που μιλάει και συμπεριφέρεται σαν να μην έχει κυβερνήσει τον τόπο τόσο καιρό. Σαν να μη κατέθεσε προϋπολογισμό. Σα να μην αποκαλύφθηκαν τα email του προς την τρόικα. Σαν να μη είδαμε το πρόσωπο της ανάπτυξης, των τομών, του κοινωνικού κράτους που εκπροσωπεί».

«Έχει και το δούλεμα ακόμα τα όριά του. Πιστεύει αλήθεια ότι υπάρχει άνθρωπος, ακόμα και ο πιο σκληρός δεξιός, που να τον πιστεύει; Πόσα ψέματα τέλος πάντων πρέπει να τραβήξει κάποιος για να καεί στο παιγνίδι του κυρίου Σαμαρά;», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί για απάντηση», συνέχισε, «θυμίζω το mail Σαμαρά. Προσέξτε, όχι το mail Χαρδούβελη. Το mail Σαμαρά. Αυτό ετοιμάζεται να επιβάλει, ενώ υπόσχεται ακριβώς το αντίθετο. 49 δεσμεύσεις για νέα μέτρα έχει αναλάβει. Περικοπή συντάξεων, κατάργηση επικουρικών, εξαφάνιση του ΕΚΑΣ, νέους φόρους και νέες απολύσεις».

«Ακροδεξιός παραλογισμός Σαμαρά σε όλο του το βάθος»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε εκ νέου τον πρωθυπουργό για «πολιτική χυδαιότητα», με αφορμή τη στάση του προέδρου της ΝΔ στο θέμα της τραγωδίας στο Παρίσι.

«Εφτασε στο τελευταίο σκαλοπάτι στη σκάλα του τρόμου, τις τελευταίες μέρες. Έκανε στοιχείο της προπαγάνδας του το δράμα με τους τόσους νεκρούς στη Γαλλία. Τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών», είπε και πρόσθεσε: «Η γαλλική τραγωδία ως επιχείρημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ! Η πολιτική χυδαιότητα, σε όλο της το μεγαλείο. Και ακροδεξιός παραλογισμός σε όλο του το βάθος».

«Γι’ αυτό», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «και ήδη τον πνίγει το κύμα κατακραυγής από γαλλικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Από την Μοντ και τη Λιμπερασιόν, μέχρι την κεντροδεξιά Φιγκαρό. Τώρα πια σε όλη την Ευρώπη ξέρουν τι σημαίνει “πολιτική άποψη Σαμαρά”. Και πολιτική ηθική Σαμαρά».

«Επειδή όμως σε τέτοιες στιγμές χρειάζονται καθαρές κουβέντες Επειδή κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να παίρνει τις ευθύνες της. Θέλω να πω ότι εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε πως το τραγικό γεγονός στο Παρίσι, μας αφορά όλους. Η βάρβαρη επίθεση, που στοίχισε τόσες ανθρώπινες ζωές, είχε ως στόχο την ελευθερία της έκφρασης και τη δημοκρατία», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταδικάζουμε», υπογράμμισε, «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις δολοφονικές ενέργειες. Και εκφράζουμε την πιο αποφασιστική μας συμπαράσταση στο γαλλικό λαό. Για μας, χωρίς καμιά ταλάντευση, ο εξτρεμισμός, που απαντά με βία στη διαφορετικότητα, βάζει στη θέση του διαλόγου τα όπλα, και στη θέση της διεκδίκησης για υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα το έγκλημα, είναι απόλυτα καταδικαστέος».

«Ο πρωθυπουργός επιμένει στο παραμύθι με τους δράκους»

Αναφορικά με το θέμα του Grexit, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μαύρη προπαγάνδα», του προέδρου της ΝΔ που «μαζί με τους πιο μαύρους Ευρωπαίους αυτουργούς της λιτότητας, επιμένει στο παραμύθι με τους δράκους».

«Σε τρία πράγματα επένδυσε το πρωθυπουργικό περιβάλλον το τελευταίο διάστημα. Στην φυγή καταθέσεων. Στο Grexit. Στο επονείδιστο και δυσβάστακτο χρέος», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας:

«Και τα τρία δεν στρέφονταν μόνο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Στρέφονταν ενάντια στην οικονομία και στη χώρα. Και τα τρία είχαν σκοπό να υπονομεύσουν την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ. Και υπονόμευαν την αξιοπιστία της χώρας».

«Έχουμε λοιπόν να κάνουμε μια ανακοίνωση στον κύριο Σαμαρά», είπε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας: «Μπορεί να τα κλάψει ήδη τα τρία αυτά τερατώδη κατασκευάσματα. Γιατί και τα τρία μας άφησαν χρόνους. Και τα τρία τα τέλειωσαν εκείνοι ακριβώς από τους οποίους ο πρωθυπουργός περίμενε να του δώσουν το φιλί της ζωής».

Όπως τόνισε, «οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ο ξένος τύπος. Και όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει περίπτωση Grexit, δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν».

«Ακόμα και ο κ. Χαρδούβελης και ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισαν ότι η ρευστότητα στις τράπεζες δεν σχετίζεται με τις εκλογές και ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες».

«Και μόνο ο κύριος Σαμαράς της μαύρης προπαγάνδας, μαζί με τους πιο μαύρους Ευρωπαίους αυτουργούς της λιτότητας, επιμένει στο παραμύθι με τους δράκους.

«Η ελπίδα έρχεται»

«Όπως όμως λέει ο λαός μας, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα. Η κακή τους και η πιο όμορφη μέρα για μας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας: «Η μέρα των εκλογών, θα είναι η κακή μέρα για όσους βύθισαν το λαό στη δυστυχία. Και η ομορφότερη για το λαό μας και για τη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Γιατί δεν υπάρχει ομορφότερη στιγμή από εκείνη που ένας λαός υψώνει περήφανα το ανάστημά του».

«Η ελπίδα έρχεται. Ο φόβος φεύγει. Η Ελλάδα προχωράει. Και μαζί της η Ευρώπη αλλάζει. Το μέλλον ξεκίνησε. Και το κρατούν στα χέρια τους όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες. Με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v