Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: "Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι η βασίλισσα όλων των μεταρρυθμίσεων"

"Είμαστε οι μόνοι που τολμάμε να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων", δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Θεοδωράκης: Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι η βασίλισσα όλων των μεταρρυθμίσεων
Τις θέσεις του Ποταμιού για τη Mεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης παρουσίασαν νωρίτερα το μεσημέρι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος και o πολιτικός υπεύθυνος στον τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στον αγροτικό τομέα μίλησε ο πολιτικός υπεύθυνος για τη Γεωργία στο Ποτάμι, Σπύρος Καχριμάνης ενώ για αυτές που αφορούν τη μετανάστευση η πολιτική υπεύθυνη για τους Μετανάστες στο Ποτάμι, Ζωή Αποστολοπούλου.

Στην ομιλία του, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "οι μεγάλες αλλαγές στην δημόσια διοίκηση ήταν από την αρχή κεντρικό ζήτημα για το Κίνημα μας. Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι για μας η βασίλισσα όλων των μεταρρυθμίσεων. Καμιά δημόσια πολιτική δεν μπορεί να αποδώσει, στους πολίτες, στις επιχειρήσεις, στην εθνική οικονομία εάν δε λειτουργεί επαρκώς ο κρατικός μηχανισμός".

Όπως επισήμανε, "είμαστε δυστυχώς οι μόνοι που τολμάμε να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Όχι γενικοτήτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι ψευδο-μεταρρυθμίσεων, όπως η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ. Η μεταρρύθμιση του κράτους δεν είναι για μας μια «τεχνική» υπόθεση".

"Υπάρχουν προβλήματα για τα οποία απαιτούνται, βεβαίως, τεχνικές επίλυσής τους, αλλά η επιλογή του τρόπου, του χρόνου και, ιδίως, της στόχευσης των λύσεων είναι αμιγώς πολιτικές επιλογές", σημείωσε.

"Η ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης είναι, όμως, προαπαιτούμενο και για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της χώρας στο εξωτερικό που έχει τρωθεί. Μόνο η ανασυγκρότηση του κράτους μας μπορεί να οδηγήσει στον εξαφανισμό της ανομίας η οποία είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη σε περιοχές του κοινωνικού βίου", τόνισε.

"Είναι αφέλεια να περιμένουμε από του θύτες του ελληνικού δημοσίου να αποκαταστήσουν τα ελλείμματα και να διορθώσουν τα σφάλματα" ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι "ακόμη και τώρα αρνούνται να αντιμετωπίσουν την διασπορά των δομών και τις τεράστιες επικαλύψεις".

Κατά τον κ. Θεοδωράκη, "το Ποτάμι έχει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αναδιοργάνωση των δομών με τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συντονιστικού κέντρου του διοικητικού έργου. Αξιοποιώντας όποιες θετικές προσπάθειες υπάρχουν θα υποστηρίξει τη δημιουργία ολοκληρωμένων Σχεδίων Δράσης. Το Ποτάμι υποστηρίζει τη διαρκή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των δράσεων, οργανώσεων και ανθρώπων. Μέσα από διαδικασίες ανοιχτές και διαφανείς θέλουμε να ξέρει ο ελληνικός λαός ποιος κάνει τι και ποιος δεν κάνει".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v