Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ονόματα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Με εκπλήξεις οι λίστες των υποψηφίων βουλευτών. Εκτος ο Χάρρυ Κλύνν, εντός ο Γιάννης Βαρουφάκης (Β' Αθήνας) και ο Κώστας Λαπαβίτσας (Ημαθία). Σε Α' Αθήνας και Αρτα υποψήφιος ο Τσίπρας. Στο Κιλκίς υποψήφιος ο Θ. Παραστατίδης.

Τα  ονόματα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοινώθηκαν οι λίστες των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας και στην Άρτα, ενώ όσον αφορά τους συνεργαζόμενους βουλευτές -οι οποίοι αποτέλεσαν και το επίκεντρο διένεξης προεδρικών και μειοψηφίας- τελικά περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια η Θεοδώρα Τζάκρη στην Πέλλα, η Ραχήλ Μακρή στην Κοζάνη ο Οδυσσέας Βουδούρης στη Β' Αθήνας και ο Θόδωρος Παραστατίδης παρά τη σωρεία αντιδράσεων που είχε προκαλέσει. Από τα αξιοσημείωτα, η υποψηφιότητα του Ηλία Λιβάνη στη Β' Αθηνών. 

Εκτός ψηφοδελτίων έμεινε τελικά ο Χάρρυ Κλυνν, ενώ παρόντες στην εκλογική μάχη θα είναι οι οικονομολόγοι Γιάννης Βαρουφάκης στη Β' Αθήνας και Κώστας Λαπαβίτσας στην Ημαθία, προερχόμενος από της Αριστερή Πλατφόρμα, καθώς και η ηθοποιός Άννα Βαγενά στη Λάρισα.

To ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα ανακοινωθεί μέχρι τη Δευτέρα. 

Γλέζος: Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ

«Είχα δηλώσει, στις παραμονές των Ευρωεκλογών, ότι όταν θα προκηρύσσονταν εθνικές εκλογές, θα ήθελα να παραιτηθώ από το Ευρωκοινοβούλιο, για να είμαι και πάλι υποψήφιος. Η πραγματικότητα, όμως, με υποχρεώνει να τροποποιήσω την επιθυμία μου, με την πεποίθηση ότι, παραμένοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπορώ να βοηθήσω πιο ουσιαστικά την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει ο Μανώλης Γλέζος.

«Αυτή τη στιγμή, η δυνατότητα να αναπτυχθεί ένα ισχυρό κίνημα στήριξης των δίκαιων διεκδικήσεων της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας εμφανίζεται όσο ποτέ ισχυρή. Για να αξιοποιήσω το ευοίωνο αυτό κλίμα, παραμένω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παράλληλα, καλώ τους Έλληνες ψηφοφόρους να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας όλους εκείνους που αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για το καλό του λαού και της χώρας μας, για να γκρεμίσουν το καθεστώς της υποταγής και να ανοίξουν το δρόμο στη λαϊκή κυριαρχία».

Η Κοινωνική Συμφωνία αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια 

Την απόσυρση των υποψηφιοτήτων της από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε η Κοινωνική Συμφωνία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που μεταδίδει το ΑΠΕ, "Η στενότητα του χρόνου σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα των διαδικασιών, δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της εκλογικής συμφωνίας για συμμετοχή στελεχών μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην υπάρξουν τριβές", προστίθεται στην ανακοίνωση "αποφασίσαμε ως Κοινωνική Συμφωνία να αποσύρουμε τις υποψηφιότητες".

Τονίζεται πάντως ότι "Η Κοινωνική Συμφωνία εξακολουθεί να δίνει τον αγώνα για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου ανατροπής της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής".

*Δείτε τις λίστες στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v