Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Εχουμε πρόβλημα στα δημόσια έσοδα

«Τώρα που μιλάμε μπορεί να δημιουργείται ένα πραγματικό δημοσιονομικό κενό το οποίο πρέπει να καλυφθεί μετά τις εκλογές», υποστήριξε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Βενιζέλος: Εχουμε πρόβλημα στα δημόσια έσοδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία των δημόσιων οικονομικών έκρουσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον Σκαϊ εκτιμώντας ότι θα ήταν καταστροφικό να οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες εκλογές. «Ακόμη και τώρα, αγαπητοί μου φίλοι, λόγω του πολιτικού κλίματος και της αβεβαιότητας, έχουμε πρόβλημα στα δημόσια έσοδα, στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Τώρα που μιλάμε μπορεί να δημιουργείται ένα πραγματικό δημοσιονομικό κενό το οποίο πρέπει να καλυφθεί μετά τις εκλογές. Έχει σταματήσει ο κόσμος και να υπάγεται σε ρυθμίσεις, να ζητά την υπαγωγή στη ρύθμιση».

Όπως είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ διάγουμε μια «προεκλογική περίοδο την οποία όμως πληρώνεις μετεκλογικά. Γι’ αυτό λέμε πάμε στις εκλογές τώρα (….) δε μπορεί αν υπάρχει ακυβερνησία. Δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές. Γιατί το 2012 υπήρξε ο εκβιασμός των δεύτερων εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ άντεξε τότε, παρ’ ό,τι τα δυο μεγάλα κόμματα πήραν 21% παραπάνω μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου, το ΠΑΣΟΚ έχασε 1% μόνο. Δεν υπάρχουν τώρα δεύτερες εκλογές διότι αν φάμε το Φεβρουάριο σε δεύτερες εκλογές, έχει εκτροχιαστεί το τρένο».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο το ΠΑΣΟΚ «διεκδικεί την τρίτη θέση για να καλέσουμε σε συνεργασία όλες τις δυνάμεις τις δημοκρατικές, οι οποίες πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και στην ανάγκη να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια με ασφάλεια. Εμείς το 2012 είπαμε, θέλουμε και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v