Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανοί πολιτικοί: Παιχνίδι με τη φωτιά το Grexit

Οι δηλώσεις ότι η ευρωζώνη μπορεί να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι επικίνδυνες, προειδοποιούν μέλη των Σοσιαλδημοκρατών και του CDU. Πολύ μεγάλο το κόστος για την Ευρώπη και ειδικά για την Γερμανία, τονίζουν.

Γερμανοί πολιτικοί: Παιχνίδι με τη φωτιά το Grexit

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έχει μεγάλο κόστος προειδοποιούν στελέχη των δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού της Άγγελας Μέρκελ.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας» δήλωσε στο Bloomberg ο Joachim Poss, μέλος του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών. Οι ισχυρισμοί συμμάχων της Μέρκελ ότι η ευρωζώνη μπορεί να αντέξει ένα Grexit αποτελεί «ένα επικίνδυνο παιχνίδι με την φωτιά σε μια εύθραυστη στιγμή για την σταθερότητα της ευρωζώνης» πρόσθεσε.

«Η Ευρώπη συνολικά θα λάμβανε ένα πολύ, πολύ μεγάλο λογαριασμό και η Γερμανία θα έπαιρνε το μεγαλύτερο μέρος» προειδοποίησε ο ίδιος. «Οι συνέπειες ενός Grexit θα ήταν ανυπολόγιστες οικονομικά και πολιτικά» πρόσθεσε.

«Θέλουμε να κρατήσουμε στην Ελλάδα στο ευρώ, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο υπό τους συμφωνημένους όρους» τόνισε στο αμερικάνικο πρακτορείο ο Elmar Brok, ευρωβουλευτής του CDU. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους ψηφοφόρους να λάβουν την εντύπωση ότι κερδίζει η ασυδοσία. Η συζήτηση αυτή έχει σαν στόχο να καταστήσει σαφές ότι οι υποσχέσεις του Τσίπρα δεν θα έχουν αποτέλεσμα» πρόσθεσε.

«Ο Τσίπρας εκβιάζει όταν λέει πως δεν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Αυτό δεν θα έχει αποτέλεσμα. Η δυνατότητα για εκβιασμούς δεν είναι τόσο μεγάλη όσο πριν από μερικά χρόνια» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v