Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Αμετάκλητη η συμμετοχή στο ευρώ

Οι δεσμεύσεις θα πρέπει να τηρηθούν και από τη νέα κυβέρνηση, υπογραμμίζει το Βερολίνο, αλλά αρνείται αλλαγή στάσης από τη γερμανική κυβέρνηση στο θέμα του Grexit. Διαβεβαιώσεις από την εκπρόσωπο της Ευρ. Επιτροπής.

Κομισιόν: Αμετάκλητη η συμμετοχή στο ευρώ
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπενθύμισε σήμερα ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι «αμετάκλητη», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από αυτήν.

«Η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη», δήλωσε η Ανίκα Μπράιντχαρντ, υπενθυμίζοντας ότι ο κανόνας αυτός είναι γραμμένος στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Το Grexit συντηρείται μόνο από την κυβέρνηση Σαμαρά

Μετά και τη σημερινή δήλωση του εκπροσώπου Tύπου της Κομισιόν ότι η "ένταξή στην ευρωζώνη είναι αμετάκλητη", που ακολουθεί και την αντίστοιχη δήλωση Ντράγκι ότι "δεν θα γίνει διάσπαση στην ευρωζώνη", το περίφημο grexit συντηρείται μόνο από την ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνηση Σαμαρά, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση.

Γερμανία: Η Ελλάδα έχει μακροχρόνιες δεσμεύσεις, πρέπει να τις τηρήσει

Η Ελλάδα έχει μακροχρόνιες δεσμεύσεις και μια νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να τις αλλάξει, υπογράμμισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφαν Ζάιμπερτ. 

Ο κ. Ζάιμπερτ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στάσης της γερμανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα και υπογράμμισε ότι εάν όλα τα μέλη της ευρωζώνης τηρήσουν τις συμφωνίες των τελευταίων ετών, η ευρωζώνη θα ενισχυθεί έχοντας όλα τα υφιστάμενα μέλη της - φωτογραφίζοντας την Ελλάδα. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που σημείωσε ότι "περιμένουμε πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της". 

Ερωτηθείς αν η ευρωζώνη θα μπορούσε να αντέξει την έξοδο της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου υπογράμμισε ότι η ευρωζώνη έχει θεσπίσει νέους μηχανισμούς για την αντιμετώπιση μιας "διάχυσης". 

Σημειώνεται ότι το Σάββατο, ηλεκτρονικό δημοσίευμα του Spiegel σημείωνε ότι η ευρωζώνη αντέχει πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v