Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Η Ελλάδα έχει μακροχρόνιες δεσμεύσεις, πρέπει να τις τηρήσει

Εάν όλα τα μέλη της ευρωζώνης τηρήσουν τις συμφωνίες των τελευταίων ετών, η ευρωζώνη θα ενισχυθεί έχοντας όλα τα υφιστάμενα μέλη της, επανέλαβε σήμερα ο Στέφαν Ζάιμπερτ, "φωτογραφίζοντας" την Ελλάδα.

Γερμανία: Η Ελλάδα έχει μακροχρόνιες δεσμεύσεις, πρέπει να τις τηρήσει

Η Ελλάδα έχει μακροχρόνιες δεσμεύσεις και μια νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να τις αλλάξει, υπογράμμισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφαν Ζάιμπερτ. 

Ο κ. Ζάιμπερτ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στάσης της γερμανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα και υπογράμμισε ότι εάν όλα τα μέλη της ευρωζώνης τηρήσουν τις συμφωνίες των τελευταίων ετών, η ευρωζώνη θα ενισχυθεί έχοντας όλα τα υφιστάμενα μέλη της, "φωτογραφίζοντας" την Ελλάδα. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που σημείωσε ότι "περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της". 

Ερωτηθείς αν η ευρωζώνη θα μπορούσε να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών υπογράμμισε ότι η ευρωζώνη έχει θεσπίσει νέους μηχανισμούς για την αντιμετώπιση μιας "διάχυσης". 

Σημειώνεται ότι το Σάββατο, ηλεκτρονικό δημοσίευμα του Spiegel σημείωνε ότι η ευρωζώνη «αντέχει» μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v