Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Απίθανο αλλά όχι αδύνατο το Grexit»

Το 2015 θα είναι δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη, υποστηρίζει ο πρόεδρος της International Capital Strategies. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η Ελλάδα και ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ δεν μπορεί να αποκλειστεί, προειδοποιεί.

«Απίθανο αλλά όχι αδύνατο το Grexit»

«Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι απίθανο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, αλλά δεν αδύνατο» δηλώνει ο David Gordon, πρόεδρος της International Capital Strategies μιλώντας το CNBC.

«Η Ελλάδα δεν θέλει να φύγει, αλλά επίσης θέλει αναδιάρθρωση του χρέους της και αυτό θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα με τους Ευρωπαίους, με τη Γερμανία, η οποία είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να παράσχει στήριξη με προϋπόθεση την εκτίμηση ότι αυτά τα χρέη θα αποπληρωθούν» εξηγεί

Κατά την άποψή του, αυτή «είναι δύσκολη περίοδος για την Ευρώπη. Έχουν τρεις αλληλοσυνδεόμενες προκλήσεις. Η πρώτη είναι η Ελλάδα, η δεύτερη είναι πώς να βρεθεί οικονομική στήριξη για την Ουκρανία δεδομένης της συνεχιζόμενης ρωσικής επιθετικότητας και η τρίτη είναι η σύγκρουση για την ποσοτική χαλάρωση, πόσο μακριά θα πάει και η σύγκρουση ανάμεσα στην ΕΚΤ και την Bundesbank για τα επόμενα βήματα και όλα αυτά οδηγούν σε άνοδο των αντιευρωπαϊκών κομμάτων σε πολλές χώρες στην Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v