Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα «μηνύματα» των πολιτικών αρχηγών

Να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια και να πάμε την χώρα μπροστά, «ζήτησε» ο πρωθυπουργός. Η Ελλάδα να φύγει από το χειμώνα των μνημονίων, ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας. Ο Ε. Βενιζέλος τόνισε πως οι πολίτες δεν πρέπει να δώσουν σημασία στις σειρήνες των ψευδαισθήσεων. Τι είπαν Καμμένος, Κουβέλης.

Τα «μηνύματα» των πολιτικών αρχηγών

Στο 2ο δημοτικό σχολείο Πύλου, στο 394 εκλογικό τμήμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, για τις ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

O κ. Σαμαράς δεν ψήφισε για τις δημοτικές εκλογές, αφού στο Δήμο Πύλου - Νέστορος εξελέγη δήμαρχος την περασμένη Κυριακή.

Εξερχόμενος ο πρωθυπουργός δήλωσε: "Σήμερα είναι ημέρα δημοκρατίας, ημέρα ενότητας. Να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια, να πάμε την Ελλάδα μπροστά".

 


real.gr ΨΗΦΙΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ από realmedialive

Τσίπρας: Να φύγουμε από το χειμώνα των μνημονίων

Στο 27ο και 30ό δημοτικό σχολείο Αθηνών άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κάλεσε τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες. Λίγο πριν από τις 10 το πρωί ο κ. Τσίπρας προσήλθε στο 843ο εκλογικό τμήμα όπου και ψήφισε.

Στη σύντομη δήλωσή του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: "Σήμερα, είναι μια πολύ ωραία μέρα, μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Είναι ίσως η πρώτη καλοκαιρινή Κυριακή φέτος. Δεν ξέρω αν αυτό είναι σημαδιακό, ξέρω όμως, ότι αξίζει τον κόπο να σπαταλήσουμε λίγο από το χρόνο της σημερινής καλοκαιρινής ημέρας και να έρθουμε να ψηφίσουμε, ιδίως οι νέοι και οι νέες.

Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ξαναφέρουμε το καλοκαίρι στην πατρίδα μας. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε οριστικά να φύγουμε από το χειμώνα των μνημονίων. Είμαι αισιόδοξος ότι το μπορούμε", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


real.gr ΨΗΦΙΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive

 

Βενιζέλος: Όχι στις σειρήνες των ψευδαισθήσεων

Στο 8ο δημοτικό σχολείο Αμπελοπήπων στη Θεσσαλονίκη ψήφισε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Εύχομαι οι Έλληνες πολίτες να κάνουν την επιλογή που προστατεύει το συμφέρον τους χωρίς να δώσουν σημασίας στις σειρήνες των ψευδαισθήσεων» τόνισε στη σύντομη δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.


Real.gr ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ από realmedialive

Καμμένος: Η ψήφος έχει μεγάλη σημασία

Λίγο πριν από τις 09:30 ο Πάνος Καμμένος έφτασε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Μετέβη στο 3798ο εκλογικό τμήμα όπου δεν χρειάστηκε να περιμένει προκειμένου να ψηφίσει.

Αφού ψήφισε στη συνέχεια εξερχόμενος ρώτησε τον δικαστικό αντιπρόσωπο σχετικά με την συμμετοχή των πολιτών. Ακολούθως στη σύντομη δήλωσή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε λόγο, μεταξύ άλλων: «Για ψήφο που έχει μεγάλη σημασία για το αύριο των παιδιών μας».


VIDEO-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ από realmedialive

Κουβέλης: Οι πολίτες κρατούν την πορεία της χώρας στα χέρια τους

«Οι πολίτες κρατούν την πορεία της χώρας στα χέρια τους» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι Έλληνες πολίτες θα καταδείξουν με την ψήφο τους την υπευθυνότητα που χρειάζεται.


Real.gr Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ από realmedialive

Κουτσούμπας: Μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον

Στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας ψήφισε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας έφτασε στο 1649ο εκλογικό τμήμα στις 10:30 και στο σύντομο μήνυμά του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν ο λαός μας στοχεύσει σωστά σήμερα θα μπορέσουμε να ελπίζουμε σε καλύτερο μέλλον».


Real.gr Δ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ από realmedialive

Θεοδωράκης: Να μην αφήσουν οι νέοι τους άλλους να αποφασίζουν

Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να καταστρέψουμε τη χώρα δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης έξω από το εκλογικό κέντρο. Κάλεσε τους νέους να πάνε να ψηφίσουν γιατί δεν πρέπει να αφήσουν άλλους να αποφασίσουν για αυτούς.


Real.gr ΣΤ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ από realmedialive

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v