Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Δημοψήφισμα καταδίκης οι εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι την Κυριακή θα αναδυθεί από τις κάλπες μια ξεκάθαρη και αναμφισβήτητη λαϊκή εντολή στη συγκυβέρνηση της αναλγησίας και της υποκρισίας.

Τσίπρας: Δημοψήφισμα καταδίκης οι εκλογές
Τα διλήμματα ενόψει της κάλπης των ευρωεκλογών έθεσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

«Τα διλήμματα στην κάλπη είναι σαφή, όσο κι αν προσπαθούν να θολώσουν τα νερά τα παπαγαλάκια της διαπλοκής. Με την Ελλάδα ή με τη Μέρκελ; Με τη βαρβαρότητα ή με την ανατροπή της; Με τη δημοκρατία ή με τις Κάννες; Με το χτες ή με το αύριο; Και η απάντηση στα διλήμματα αυτά είναι μια: Με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα χαρακτήρισε «δημοψήφισμα καταδίκης» τις επικείμενες εκλογές της Κυριακής. «Είναι ανάγκη, οι ευρωεκλογές της Κυριακής να είναι ένα δημοψήφισμα καταδίκης τους.

Το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε τον Μάη του 2010 θα γίνει τον Μάη του 2014. Και θα μοιάζει με το δημοψήφισμα του 74 που απάλλαξε την Ελλάδα από τους βασιλιάδες» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Τότε ξηλώσαμε το βασιλικό παλάτι. Τώρα μπορούμε να ξηλώσουμε το οικονομικό και πολιτικό παλάτι. Μπορούμε και θα ξηλώσουμε το σύστημα εξουσίας που επέτρεψε να γίνει η Ελλάδα εξιλαστήριο θύμα για τα ελλείμματα της ευρωζώνης. Που δεν απαίτησε τα ελάχιστα και τα αυτονόητα για τη διάσωση της οικονομίας και την προστασία της κοινωνίας».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οι εκλογές αυτές γίνονται δημοψήφισμα «όταν στις Κάννες οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης οργανώνουν αποστασίες, αναδιατάσσουν το πολιτικό σκηνικό, μοιράζουν αργύρια εξουσίας, και τελικώς διορίζουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό, τότε ναι: Οι ευρωεκλογές γίνονται δημοψήφισμα. Όταν ένα έθνος έχει να διαλέξει ανάμεσα στις αλυσίδες και στην ανατροπή, τότε ναι: Οι εκλογές γίνονται δημοψήφισμα. Δημοψήφισμα για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Την Ελλάδα της Μέρκελ, ή την Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Την Ελλάδα της κλεπτοκρατίας, ή την Ελλάδα της δημοκρατίας. Την Ελλάδα των αυτουργών του χτες, ή την Ελλάδα των δημιουργών του αύριο. Αλλά και δημοψήφισμα, αν θέλετε, για το ποια Ευρώπη θέλουμε. Τη γερμανική Ευρώπη, ή την Ευρώπη των λαών.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι την Κυριακή θα αναδυθεί από τις κάλπες μια ξεκάθαρη και αναμφισβήτητη λαϊκή εντολή στη συγκυβέρνηση της αναλγησίας και της υποκρισίας. «Δεν σας θέλει ο λαός, τα μνημόνια και μπρος! Μια απαίτηση τόσο μεγάλη, αποφασιστική, σαρωτική, ώστε να μη μπορεί κανείς να την αγνοήσει. Να μη μπορούν πια να κυβερνήσουν παραβιάζοντας το σύνταγμα, υπονομεύοντας τους θεσμούς, βιάζοντας την αλήθεια και εκβιάζοντας τους ίδιους τους βουλευτές τους» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι «την Κυριακή θα αποδειχτεί αυτό που ήδη ζούμε: ότι από τα κάτω δεν θέλουν. Και τη Δευτέρα θα αποδειχτεί αυτό που ήδη βλέπουμε: ότι από τα πάνω δεν μπορούν. Για να ανοίξει επιτέλους ένας άλλος δρόμος για την πατρίδα, που τέσσερα χρόνια τώρα τη σέρνουν ταπεινωμένη στην ποδιά της κυρίας Μέρκελ».

«Η Ελλάδα όμως του λαού, η Ελλάδα των Ελλήνων, η δική σας Ελλάδα, η δική μας Ελλάδα, δίνει το παρών. Όχι στους διαδρόμους του Βερολίνου και στα υπόγεια των Καννών, όπου διορίζονται πρωθυπουργοί και κυβερνήσεις της εμπιστοσύνης του Μπαρόζο, υπό το φιλόστοργο βλέμμα της κυρίας Μέρκελ. Αλλά στους καθημερινούς αγώνες κατά των μνημονίων, στους δρόμους και στις πλατείες της δημοκρατικής αντίστασης, στις μάχες για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια, στο μόχθο της δημιουργίας, στον πολιτισμό της ελευθερίας, στο όραμα της κοινωνικής δικαιοσύνης» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

 Στην πλειονότητά τους δεν είναι νεοναζί οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής

«Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή στην πλειονότητά τους είναι νεοναζί», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Νέα του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως με την ηγεσία της ΧΑ «εμείς έχουμε μετωπική σύγκρουση».

Αναφερόμενος στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, τόνισε πως «προφανώς και έχουν ευθύνη αλλά και εμείς έχουμε ευθύνη να τους ξανακερδίσουμε».

Σημείωσε πως οι πολίτες που ψήφισαν ΧΑ δεν πρέπει να γίνουν «βορά στα επικοινωνιακά παιχνίδια της παραπλάνησης, πως η Χρυσή Αυγή είναι δήθεν μία αντισυστημική δύναμη. Δεν είναι αντι-συστημική, αν ήταν δεν θα διαπραγματευόταν με τον κ. Μπαλτάκο».

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως θεωρεί «τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο συνωμότες που υπό την καθοδήγηση της Άνγκελα Μέρκελ και των κυρίων Μπαρόζο και Γιουνκέρ, στις Κάννες, συνωμότησαν κρυφά από τα κόμματά τους και τον ελληνικό λαό προκειμένου να επιβάλουν μια δοτή κυβέρνηση, με έναν τραπεζίτη πρωθυπουργό, για να συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας.

Πρόσθεσε οτι Σαμαράς και Βενιζέλος, «για να κρατηθούν στην εξουσία δεν διαπραγματεύθηκαν ποτέ.

Αναφερόμενος στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη δημιουργία 770.000 θέσεων εργασίας έως το 2021 είπε: «Από το λεφτά υπάρχουν του [Γιώργου] Παπανδρέου, πάμε στο κορόιδα υπάρχουν του κ. Σαμαρά...» και διερωτήθηκε αν πιστεύει κανείς ότι ο κ. Σαμαράς έχει άλλο πρόγραμμα από το Μνημόνιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v