Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Να υπάρξει βεβαιότητα ότι πάμε μπροστά

Θετική η αποτίμηση του αποτελέσματος από τον πρωθυπουργό. Κάθε κάλπη έχει τη δική της σημασία, τόνισε, και ζήτησε ψήφο σταθερότητας στις ευρωεκλογές. Απέτυχαν οι κομματικές επιλογές, τόνισε ο Ε. Βενιζέλος.

Σαμαράς: Να υπάρξει βεβαιότητα ότι πάμε μπροστά

Οι πολίτες θα αποφασίσουν εάν θα ψηφίσουν υπέρ της σταθερότητας της χώρας ή θα την αφήσουν να ξανακυλήσει στο παρελθόν, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς. 

«Κάθε κάλπη έχει τη δική της σημασία», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι θετική. «Ασφαλώς ξεχωριστή σημασία έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν θέλω να σταθώ στα πολύ θετικά και αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα που είχε η παράταξή μας. Δεν θα σταθώ ούτε στις επιλογές των τοπικών κοινωνιών που ήταν διαφορετικές από τις δικές μας», δήλωσε.

«Την επόμενη Κυριακή», τόνισε, «ολοκληρώνεται η διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα έχουμε τη μάχη των ευρωεκλογών. Εκεί η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι έχει τη σταθερότητα που της αξίζει. Είναι στο χέρι του ελληνικού λαού με την ψήφο τους είτε να συμβάλει ώστε να υπάρχει για τον ελληνικό λαό η βεβαιότητα ότι θα πάμε μπροστά με σταθερά βήματα είτε να αφήσει τη χώρα να ξανακυλήσει προς τα πίσω».

 

Βενιζέλος: Απέτυχαν οι κομματικές επιλογές

«Το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά αφήσαμε τα άξια στελέχη μας να κινηθούν στις κοινωνίες χωρίς κομματικά χρίσματα. Οι στενές κομματικές επιλογές σε πανελλήνιο επίπεδο απέτυχαν», σχολίασε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ψευδείς και φευγαλέες εντυπώσεις από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ της Κυριακής και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, κάλεσε τους πολίτες να παρουσιάσουν μια εικόνα σταθερότητας. «Ο κ. Τσίπρας μίλησε για δημοψήφισμα πέφτοντας ο ίδιος θύμα των ψευδών εντυπώσεων που άφησε να διαρρεύσουν το κόμμα πριν βγουν τα αποτελέσματα», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v