Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην τελική ευθεία για πόρισμα κατά της Χ.Α.

Δεν αποκλείεται προσεχώς ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου να κηρύξει το πέρας της προκαταρτικής έρευνας. Αναλυτικές περιγραφές του τρόπου δράσης της Χρυσής Αυγής καθώς και στοιχεία για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από μάρτυρα.

Στην τελική ευθεία για πόρισμα κατά της Χ.Α.

Ραγδαίες αναμένονται τα επόμενα 24ωρα οι εξελίξεις και δεν αποκλείεται προσεχώς ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου να κηρύξει το πέρας της προκαταρτικής έρευνας συντάσσοντας πόρισμα αναφορικά με τις αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και τους 2 προστατευόμενους μάρτυρες που έχουν καταθέσει ο αντεισαγγελέας έχει συγκεντρώσει ικανές ενδείξεις για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτή τη στιγμή στον Άρειο Πάγο διενεργείται σύσκεψη στην οποία συμμετέχουν εκτός από την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ευτέρπη Κοτζαμάνη, η προϊσταμένη της εισαγγελέας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου καθώς και ο αντεισαγγελέας του Α.Π. και πρώην προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Γιάννης Αγγελάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντικείμενο της σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η αποτίμηση των στοιχείων που έχει στα χέρια της η δικαιοσύνης και η περεταίρω ποινική πορεία της υπόθεσης.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του προσώπου, πρώην και πιθανότατα νυν μέλους της Χρυσής Αυγής, ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, παρουσία και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Κατά πληροφορίες, είχε προηγηθεί τρίωρη συνάντηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με τον μάρτυρα ο οποίος έδωσε αναλυτικές περιγραφές του τρόπου δράσης της Χρυσής Αυγής καθώς και κάποια στοιχεία για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο μάρτυρας έχει ήδη τεθεί σε καθεστώς προστασίας και πιθανότατα δεν θα εμφανιστεί ούτε σε δικαστική αίθουσα εφόσον η υπόθεση παραπεμφθεί σε δίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλος ανάλογος μάρτυρας, εφόσον βεβαίως από τις αρχές του παρασχεθεί δικαστική προστασία.

Δεν αποκλείεται μετά την ολοκλήρωση αυτών των καταθέσεων ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου να κρίνει αποκληρωθείσα την προκαταρκτική έρευνα και να συντάξει σχετικό πόρισμα.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Στη χρήση του κοριού της ΕΥΠ καταλήγουν, όπως φαίνεται, οι εισαγγελικές αρχές του ανωτάτου δικαστηρίου, προκειμένου να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετέχουν στις 32 συνολικά επιθέσεις οι οποίες αποδίδονται στη Χρυσή Αυγή και να διαλευκάνουν τους τρόπους δράσης της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν οι συνομιλίες που καταγράφονται με το βαλιτσάκι της ΕΥΠ για λόγους εθνικής ασφαλείας, και να διασταυρωθούν με τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει, νόμιμα, στη διάθεσή της η εισαγγελία, σχετικά με τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.

Εν τω μεταξύ, σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η προκαταρκτική έρευνα, καθώς προέκυψε σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο στοιχείο για την απόδοση του αδικήματος της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σε μέλη της ΧΑ.

Κατά πληροφορίες, στη δικογραφία που αφορά επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά αφισοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέρασμα το περασμένο καλοκαίρι, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις δράστες, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να συμμετείχε σε αντίστοιχη επίθεση στην Ιχθυόσκαλα πριν από ένα χρόνο.

Η ύπαρξη κοινού δράστη σε τουλάχιστον δυο επιθέσεις που αποδίδονται στη Χρυσή Αυγή, όπως διευκρινίζουν νομικοί κύκλοι, αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο για το «δέσιμο» της κατηγορίας που αφορά τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Αναφορικά με την επίθεση στο Πέραμα, κατέθεσε στον αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μετάλλου Περάματος, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ο οποίος επιβεβαίωσε τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος μελών της ΧΑ.

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η επίθεση που είχε γίνει σε βάρος μας είχε προαναγγελθεί, η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική, εγκληματική οργάνωση η οποία έκανε προπόνηση σε σώματα μεταναστών για να φτάσει στον Έλληνα», τόνισε ο κ. Πουλικόγιαννης.

Στο πλαίσιο της έρευνας έχει καταθέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαράς, καθώς και εκπρόσωποι της Αιγυπτιακής και Πακιστανικής κοινότητας.

Εν τω μεταξύ, και ο Πρόεδρος της Μουσουλμανικής κοινότητας στην κατάθεσή του αναφέρθηκε σε επιθέσεις στελεχών της ΧΑ σε μέλη της κοινότητας και επιβεβαίωσε και αυτός ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας κοινός δράστης στις επιθέσεις Ιχθυόσκαλας και Περάματος.

Ως προς την ανάκριση που διενεργείται στον Πειραιά, αναφορικά με τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ενώπιον της ανακρίτριας ξεκίνησαν οι καταθέσεις των πέντε προσώπων που φέρονται να είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες με τον κατηγορούμενο Γιώργο Ρουπακιά το επίμαχο χρονικό διάστημα, πριν και μετά τη δολοφονία ενώ αναμένεται να καταθέσει και η σύντροφος του θύματος

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v