Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Σε υψηλά τριών ετών ο «δείκτης φόβου» των αγορών

Σε υψηλά τριών ετών ο «δείκτης φόβου» των αγορών

Η πορεία κλιμάκωσης του δείκτη μεταβλητότητας Vix και οι αιτίες της. Πρόκειται για «φυσικό χρηματιστηριακό φαινόμενο» ή για μόνιμη αλλαγή στον μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα; Τι πιστεύουν οι αναλυτές.

Τελευταία ευκαιρία Ερντογάν για ειρήνευση με τους Κούρδους

Τελευταία ευκαιρία Ερντογάν για ειρήνευση με τους Κούρδους

Αυτή είναι η τελευταία γενιά ηγετών Κούρδων με τους οποίους η Άγκυρα θα μπορούσε να κάνει συμφωνία. Αν δεν κινηθεί ο Τ. Ερντογάν πολύ προσεκτικά, κινδυνεύει να ανοίξει τις πύλες της Τουρκίας στον ανεμοστρόβιλο του σεχταρισμού.

Fund managers: Ιδανική περίοδος για... contrarians

Fund managers: Ιδανική περίοδος για... contrarians

Η πλειονότητα των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίου πιστεύει ότι η ΕΚΤ θα υποχρεωθεί σε QE στο α΄ τρίμηνο 2015, που σημαίνει ότι είναι καλή περίοδος για να αρχίσουν οι contrarians να στοιχηματίζουν ότι το τρέχον χρηματιστηριακό ξεπούλημα έχει τελειώσει.

Πώς θα είναι ο πλανήτης των 11 δισ. ανθρώπων

Πώς θα είναι ο πλανήτης των 11 δισ. ανθρώπων

Οι νέες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον πήχη για την αύξηση του πληθυσμού. Προβλέπουν 11 δισ. σε αυτόν τον αιώνα. Καμία από τις υπάρχουσες τεχνολογίες -πετρέλαιο, άνθρακας, ανανεώσιμες, πυρηνική κ.ά.- δεν μπορεί να προσφέρει λύση.

Π.Ο.Υ.: Ο ιός Εμπολα απειλεί ολόκληρα κράτη με κατάρρευση

Π.Ο.Υ.: Ο ιός Εμπολα απειλεί ολόκληρα κράτη με κατάρρευση

Αποδίδοντας το ξέσπασμα του ιού στην αυξανόμενη κοινωνική και οικονομική ανισότητα, ο παγκόσμιος οργανισμός προειδοποιεί ότι ένα σοκ είναι ικανό να γονατίσει μια ολόκληρη χώρα.

«Αγκαλιά» με την... βραδύτερη ανάπτυξη οι αναδυόμενες οικονομίες

Όπως όλα δείχνουν, η επιβραδυνόμενη ανάπτυξη γίνεται μόνιμη παράμετρος στην πιο δυναμική ομάδα οικονομιών του πλανήτη. Στην ανατολική Ευρώπη τα χειρότερα. Ποιοι αισιόδοξοι θεωρούν «κυκλική» την επιβράδυνση.

Τα εταιρικά κέρδη αψηφούν την ευρωστασιμότητα!

Οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα τριμήνου των εταιρικών κερδών. Πόσο ευνοεί το αδύναμο ευρώ και ποιοι κλάδοι ωφελούνται περισσότερο. Τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ και τα οφέλη από τις ενέσεις ρευστότητας.

Αχίλλειος πτέρνα της Γερμανίας είναι οι… εξαγωγές!

Μην περιμένετε αναπτυξιακά κίνητρα από τη Γερμανία, προειδοποιεί ο Wolfgang Munchau. Το μπαράζ των αρνητικών ειδήσεων και η αλλαγή των δεδομένων για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Γιατί η στάση του Βερολίνου θα γίνει τώρα ακόμη πιο σκληρή.

To Bitcoin μετά τη «φούσκα»

Σοβαρές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και στα έσοδα των παραδοσιακών τραπεζικών ιδρυμάτων μπορεί να φέρει το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin. Οι προβλέψεις στελεχών εταιρειών τεχνολογίας και χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Η παγίδα της «ελεγχόμενης ύφεσης» απειλεί την παγκόσμια οικονομία

Εξαιρετικά ασυνήθιστη η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας. Παρατεταμένη βουτιά στη ζήτηση και αξιωματούχοι χωρίς λύσεις. Τα προβλήματα σε ανεπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες και η ανάγκη για πιο δραστικά μέτρα όπως η αναδιάρθρωση χρεών.

Ο «σταλινισμός» του Ερντογάν στο Κομπάνι θα γίνει μπούμερανγκ

Carl Icahn: Πώς η μετοχή της Apple θα εκτοξευτεί στα $203

Αντιμέτωπη με το ιαπωνικό σύνδρομο η Ευρώπη

Monti: Αλλαγή κανόνων και δημόσιες επενδύσεις θα σώσουν την Ευρώπη

ΔΝΤ: Ανίκανες οι ευρωτράπεζες να στηρίξουν την ανάπτυξη

Wolf: Η φούσκα των δανεικών και το θαύμα που δεν... έρχεται

Καλός πατέρας ή επιτυχημένος επιχειρηματίας;

Νιγηρία: «The end» στις εξαγωγές πετρελαίου προς ΗΠΑ

Οι Κινέζοι έτοιμοι για μεγάλα deal στην Ελλάδα

Summers: Οι δημόσιες επενδύσεις θα θρέψουν την οικονομία

v