Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 8 2024

TITAN: Κλειδί η εμπορευσιμότητα

Σήμερα ανακοινώνει μεγέθη Q1/24 ο όμιλος TITAN Cement International, με την προσοχή επενδυτών/αναλυτών στο αν θα επιτευχθεί η ισχυρή επίδοση των Q3 και Q4 του 2023, χρονιά-ρεκόρ για την ιστορική ελληνική τσιμεντοβιομηχανία που ενισχύει μεθοδικά το «πράσινο αποτύπωμα» στην αγορά των ΗΠΑ.

Εως τα 29,80 ευρώ -σε νέα πολυετή υψηλά- με αποτίμηση στα 2,294 δισ. ευρώ και βλέψεις για επάνοδο στον MSCI Greece Standard -υπό προϋποθέσεις στην τελευταία 3μηνιαία αναθεώρηση του 2024.

Θεαματική η άνοδος για τη μετοχή, με 13,13% σε διάστημα μηνός και 36,60% από την αρχή του έτους, μεταβολή 3πλάσια της αγοράς (ΓΔ, FTSE25), υποστηρίζεται από ανάλογη αύξηση της εμπορευσιμότητας. Απόρροια της σημαντικής ενίσχυσης της κυκλοφορίας μετοχών στο Euronext/Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα μέρος της να φτάνει μέχρι το ΧΑ.

Η κίνηση της διοίκησης που ξεκλείδωσε το καίριο ζήτημα της μέχρι πρόσφατα χαμηλής εμπορευσιμότητας (στις Βρυξέλλες), η σύμβαση με χρηματιστή (του Euronext), ο οποίος ανέλαβε την επενδυτική στρατηγική
(market making).

Προς τι η αναφορά της συγκεκριμένης λεπτομέρειας; Και επειδή το Euronext είναι η κύρια αγορά διαπραγμάτευσης των μετοχών του ομίλου TCI και δευτερεύουσα το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v