Στην εποχή μας, το επιχειρηματικό ρίσκο και τα 5ετή επενδυτικά πλάνα είναι έννοιες που δεν καθορίζονται τόσο από την οικονομική επιστήμη όσο από την τεχνολογία, τη γεωπολιτική ή ακόμη και τη φιλοσοφία, σημειώνει (προειδοποιεί) ο πρόεδρος του ομίλου Fourlis Βασίλης Φουρλής. Σαφές και το μήνυμα για το «τέλος στις παχιές αγελάδες», όπως τιτλοφορείται το σχετικό θέμα της Σοφίας Εμμανουήλ.
Προφανές και το «τέλος της αθωότητας» (κατά Stephen King), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στη συνέχεια, για οικονομία, επιχειρηματικότητα, συνακόλουθα την κοινωνία.
Ρομποτικά συστήματα ετοιμάζουν τις παραγγελίες σε μία ώρα, σημειώνει ο Βασίλης Φουρλής, αν μη τι άλλο πείσμων και διορατικός επιχειρηματίας, ο οποίος έπεισε τον ιδρυτή του σουηδικού κολοσσού ΙΚΕΑ να τα φέρει στην ελληνική αγορά το 2001.
Παίρνει θέση ο επιχειρηματίας για τα φλέγοντα ζητήματα, που επανακαθοριζόμενα μας οδηγούν σε νέα εποχή, αχαρτογράφητη. Είναι η «τέλεια καταιγίδα» στην οποία αναφέρεται ο Απόστολος Βακάκης, με τον suis generis βασικό μέτοχο της Jumbo -συμφωνεί/διαφωνεί κάποιος μαζί του- να επιβεβαιώνεται -συνήθως- στις προβλέψεις του.
Σίγουρα δεν είναι το περιβάλλον μέσα στο οποίο εξελίχθηκε ο μεγαλύτερος σε διάρκεια ανοδικός κύκλος στη Wall Street, με «καύσιμο» το χωρίς φειδώ και πάμφθηνο χάρτινο χρήμα.
Who Pays the Ferryman, για να παραπέμψω τους αρκετά παλαιότερους στην τηλεοπτική σειρά του BBC (1977), βασισμένη στην αρχαία πίστη και στον ελληνικό μύθο του Χάροντα και του πορθμείου προς τον Αδη.