Στα 9,06 με υψηλό ημέρας στα 9,10 ευρώ η μετοχή, που μετά τον σχηματισμό «διπλού πυθμένα» (20-21/5)
δείχνει να αφήνει πίσω της το... 8άρι.
Στα 11,6 (από τα 10 ευρώ) έχει ανεβάσει την τιμή-στόχο η Eurobank Equities, χαιρετίζοντας (στις 14/5) την είσοδο της Επιχείρησης στις ΑΠΕ. Η ομάδα ανάλυσης της χρηματιστηριακής υπολόγιζε πως κάθε 1 GW πρόσθετης ισχύος (στις Ανανεώσιμες) αντιστοιχεί σε επιχειρηματική αξία μεγαλύτερη των 770 εκατ.
Θεωρούσε, δε, τα τρέχοντα (τότε στα 9,23 ευρώ) καλό σημείο εισόδου, παρά το ράλι (200% plus!) το 2020.
Η τρέχουσα τιμή είναι χαμηλότερα/discount, για αυτό και παραπέμπουμε στη μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη, στοχεύοντας στην κοντινή αντίσταση των 9,18 ευρώ.
Για τη Eurobank Equities, ο επόμενος καταλύτης είναι η πώληση μεριδίου του ΔΕΔΔΗΕ, με την Αθηνά Καλαϊτζόγλου να έχει (στις 24/5) όλους τους όρους του διαγωνισμού. Θα εστιάσω στη... λεπτομέρεια, πως η ΔΕΗ διατηρεί το δικαίωμα πρώτης προσφοράς για την επαναγορά των μετοχών της εταιρείας (μετά την παρέλευση 3ετούς προθεσμίας).
Βάσει του χρονοδιαγράμματος, το Due Dilligence θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τον Ιούνιο, συνεπώς...
Για τη μετοχή, κοντινή στήριξη στα 8,85, χαμηλότερη στα 8,55 ευρώ. Στα 2,10 δισ. η αποτίμηση του Ομίλου και όπως σημειώναμε χθες σε σχόλιο του extradeN «... αγοράζοντας προοπτική ΔEΗ, ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ από 3-4 δισ. η κάθε μία τους, ενόψει του Big Energy Play για την 2-3-4ετία που έρχεται, ο -αναλογικά- μεγαλύτερος ενεργειακός μετασχηματισμός κράτους-μέλους της Ευρωζώνης»
Οσον αφορά, δε, την απαρέγκλιτη θέση μας τόσο για τη ΔEΗ όσο για το ΒΕΡ, δεν νομίζω η υπόγα να χρειάζεται συστάσεις. Η ΠΡΩΤΗ ήταν που «είδε» και για τη ΔEΗ και για το ενεργειακό στοίχημα. Και η αγορά γνωρίζει καλά, πολύ καλά.