Από τις μετρημένες -μόλις 3- του δείκτη με contrarian κίνηση στη χθεσινή γενικευμένη διορθωτική κίνηση
του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Με 0,98% στα 11,18 ευρώ, σε εύρος διακύμανσης 11,04-11,28 ευρώ. Αποτίμηση στα 921,8 εκατ.(!).
Κατά την ταπεινή εκτίμησή μου, από τα deep value της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, τουλάχιστον με τα οικονομικά αποτελέσματα 6μήνου, που ανακοίνωσε προχθές η διοίκηση της ιστορικής ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας.
Δεν θα σας κουράσω ιδιαίτερα: ενοποιημένος κύκλος εργασιών 786,3 εκατ. (οριακά πάνω), λειτουργικά κέρδη/ebitda 136,8 εκατ. (12%), με ενίσχυση του περιθωρίου ebitda σε 17,4% από 15,6% το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
Καθαρά κέρδη 22,4 από 9 εκατ. Στοχευμένες περικοπές δαπανών, χαμηλότερες τιμές σταθερών καυσίμων και γενικότερη ανθεκτικότητα των τιμών στις αγορές όπου δραστηριοποιείται η TITAN Cement International, έφεραν αποτέλεσμα.
Στην αρχή Ιουλίου προχώρησε στην έκδοση ομολογιακού αντλώντας 250 εκατ. με ετήσιο επιτόκιο 2,75%, προς εξαγορά του συνόλου ή μέρους των εγγυημένων ομολογιών, ύψους 300 εκατ. με επιτόκιο 3,5%, λήξεως τον Ιούνιο του 2021.
Δυνατό το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου, με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες το όφελος από τη συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου/ευρώ. Αυτό γιατί ο (σχεδόν) μισός δανεισμός -περί τα 400 εκατ.- είναι σε δολάριο, με το αμερικανικό νόμισμα να έχει «γλιστρήσει» κατά 5% έναντι του ευρωπαϊκού από τον Μάρτιο και μετά.
Μεταβολή που αποφέρει όφελος/εξοικονόμηση κόστους 20 εκατ. Δηλαδή ένα επιπλέον 5% να «χάσει» το δολάριο στο επόμενο διάστημα μπορεί να αποφέρει άλλα 20 εκατ. Αμφιβάλλει κανείς πως όσο «τυπώνει» χρήμα και διανέμει δολάρια η Fed δεν θα λειτουργεί υπέρ εταιρειών, όπως λόγου χάριν η TITC;
Και δεν θα σας πάω πέραν των αρχών Νοεμβρίου και βλέπουμε εν συνεχεία.
Γι' αυτό θεωρώ πως ένα fair value με στοιχειωδώς στρωτές αγορές είναι γύρω στα 1,2-1,25 δισ.
Στις 25 Ιουνίου ο Εκη είχε αναφερθεί στην εισηγμένη για το επερχόμενο ομολογιακό και το κόστος καυσίμων.