Το 4 στα 4 έκανε χθες το ΧΑ, όπως "μετρούσε" στο αναλυτικό σχόλιό του ο Θανάσης Σταυρόπουλος.
Υπό προϋποθέσεις, η αντίδραση από τα χαμηλά των 475 μονάδων θα μπορούσε να συνεχιστεί προς τον κύριο στόχο των 550 μονάδων. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα επανερχόταν και η αισιοδοξία μεταξύ των (κυρίως) βραχυπρόθεσμων παικτών.
Σχετική εικόνα "αποτυπώνεται" στο διάγραμμα της ομάδας ανάλυσης eZMarket.
Οι συνθήκες αυτές δημιουργούνται όταν ο δείκτης ευφορίας, R5, προσεγγίζει την περιοχή της αισιοδοξίας του. Όπως βλέπετε στο διάγραμμα, ο δείκτης έχει ήδη ξεκολλήσει από την περιοχή του μηδενός (ουδέτερη ψυχολογία) και κινείται προς την περιοχή της αισιοδοξίας. Δείχνει ότι θα απαιτηθούν μερικές ακόμη συνεδριάσεις για να τα καταφέρει. Οι συνεδριάσεις αυτές μπορεί να είναι πολύ λίγες, εάν είναι πολύ ανοδικές.
Ωστόσο εδώ και μέρες ο μεν Π. Τόμσεν/ΔΝΤ προειδοποιεί πως έρχονται δύσκολες μέρες για την Ελλάδα, το Stratfor κάνει λόγο για "τον τρομερό Μάιο" που περιμένει την Ελλάδα, ο Τζ. Λιου πιέζει για να κλείσει η αξιολόγηση, την ώρα που το Βερολίνο δείχνει να χαλαρώνει κάπως (όπως αναφέρεται στο θέμα της Ελενας Λάσκαρη) και η χώρα πλημμυρίζει από μετανάστες, πρόσφυγες που κατά χιλιάδες εισρέουν και εγκλωβίζονται πλέον ανά την επικράτεια.
Ηδη διάφορα κυβερνητικά στελέχη από... μέρα σε μέρα ανεβάζουν τον αριθμό όσων πιθανότατα θα εγκλωβιστούν στη χώρα, ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί Ν. Ξυδάκης, Ν. Φίλης προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για τα χειρότερα.
Ο αριθμός όλο και αυξάνεται, ενώ σύμφωνα με έναν καθ' ύλην γνώστη του προβλήματος, τον Νικήτα Κανάκη (Γιατροί του Κόσμου), στο αισιόδοξο ενδεχόμενο ο αριθμός αυτών που θα εγκλωβιστούν θα διαμορφωθεί στις 300.000 ανθρώπους.
Αυτών δοθέντων ,από ορισμένους εκφράζεται η ακραία (;) εκτίμηση πως «το γνωστό (από το προηγούμενο καλοκαίρι) σκηνικό θα επαναληφθεί. Εκείνη η διαδικασία οδήγησε στην κατάλυση της δημοκρατίας στη χώρα (αφού το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έγινε ΝΑΙ ) και σε ένα τρίτο, σκληρότερο μνημόνιο. Τώρα θα τεθούν οι βάσεις για την παραμονή των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα, θα προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα των καταθέσεων (αφού τα αντίστοιχα κεφάλαια για να δοθούν στους καταθέτες δεν υπάρχουν) και θα σχεδιασθεί το τέταρτο μνημόνιο, που θα μετατρέψει τη χώρα οριστικά σε μια αποικία χρέους».
(*) Για να μην παρεξηγούμεθα, ο 48χρονος επιστήμονας ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.