Από τις 7 Ιουλίου, στον Εκηβόλο, γινόταν λόγος για την ανησυχητική εικόνα που διαμορφωνόταν για τον DAX.
Σε μία εξαιρετικά διορατική προσέγγιση του Μάκη Βελλιανίτη, σημειωνόταν πως «...μετά την ανοδική αντίδραση στις 11.636 μονάδες, κύμα (b), ο δείκτης διαμορφώνει το τελευταίο κύμα (c) της διόρθωσής του από τις 12.391 μονάδες.
Οι 10.697 μονάδες είναι μεν μια ισχυρή στήριξη, αλλά η αναλογία των κυμάτων (a) [από τις 12.391 στις 10.865 μονάδες] και (c) οδηγεί προς ακόμη χαμηλότερα επίπεδα».
Νωρίτερα ξεκίνησε η συνεδρίαση και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υπό το βάρος της κατάρρευσης των ασιατικών και των εκτιμήσεων πως θα συνεχιστεί η διόρθωση στη Wall Street. Παράλληλα εξελίσσεται ο διαμελισμός της Συρίας (με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τη χώρα μας), υποχωρούν τα αραβικά χρηματιστήρια, "ξεφουσκώνουν" οι αγορές που μέχρι τα μέσα-τέλη Απριλίου "κάλπαζαν".
Σε φυσιολογική διόρθωση, για αναπόφευκτη υποχώρηση, συνέπεια του ράλι που είχε προηγηθεί, κάνουν λόγο πολλοί ξένοι αναλυτές.
Για αναδίπλωση και προσαρμογή σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών (πιθανόν ελκυστικά για επανατοποθετήσεις από αρχές του 2016) κάνουν λόγο άλλοι.
Προσώρας περιοριζόμεθα στην παρακολούθηση του DAX, που νωρίτερα ξεκίνησε με νέο καθοδικό χάσμα, χάνοντας και τις 10.000 μονάδες.
Στο διάγραμμα (από την ομάδα ανάλυσης της eZMarket) αποτυπώνεται εύγλωττα η ανησυχητική εικόνα του βασικότερου χρηματιστηριακού δείκτη (της γερμανικής αγοράς και βεβαίως της Ευρωζώνης).