Έως τις 203,36 μονάδες υποχώρησε εχθές ο FT 25, επιστρέφοντας προς τα χαμηλά που είχαν σημειωθεί στο τέλος Ιουνίου του 2012.Θυμίζω πως στο πρώτο 10ήμερο του μήνα, είχαν καταγραφεί τότε τα «ιστορικά χαμηλά» σε τιμές των 170-175 μονάδων. Μένει να δούμε εάν ο δείκτης θα υποχωρήσει περαιτέρω και θα καταγραφούν νεότερα ιστορικά ελάχιστα.
Ο ΔΤΡ υποχώρησε έως τις 490,92 μονάδες, με τον «πυθμένα» αρκετά χαμηλότερα στις 421,1 μονάδες, διαφοροποιούμενος ανεπαίσθητα τις τελευταίες ημέρες έναντι του δείκτη της «μεγάλης κεφαλαιοποίησης».
Η απεικόνιση των δύο δεικτών (σε διάστημα 3 μηνών) θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον εάν αυτή η μικρή απόκλιση/premium οφείλεται σε κινήσεις διορατικών παικτών στις τραπεζικές μετοχές ή θα πρέπει να αποδοθεί στην έξοδο «ισχυρών χεριών» από μη τραπεζικά χαρτιά.
Εάν ισχύει το πρώτο, τότε ίσως για τον ΔΤΡ η δημιουργία «τοπικού πυθμένα» πιθανόν να προοιωνίζεται αλλαγή τάσης (μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες).
Όμως εάν ισχύει το δεύτερο, τότε η υποχώρηση μετοχών-σηματωρών προς τα χαμηλά του Ιουνίου του 2012 θα σηματοδοτεί περαιτέρω ταλαιπωρία/απαξίωση κι αυτών των εισηγμένων.
Κάτι θα προϊδεάζει για ακόμη πιο αρνητικές εξελίξεις στο θέμα της διαπραγμάτευσης, της διαδικασίας εύρεσης λύσης/διεξόδου.