Στα 20,99-21,70 ευρώ κυμαίνεται η μετοχή του Τιτάνα, με τον όμιλο να αποτιμάται στο 1,66 δισ. ευρώ, ανεβαίνοντας πλέον στην όγδοη θέση της σχετικής κατάταξης. Μία θέση ψηλότερα της Κύπρου (1,64 δισ. ευρώ) και χαμηλότερα του F.F. Group (1,7 δισ. ευρώ).
Η μετοχή και η εισηγμένη παραμένουν, μέσα στη γενικότερη απαξίωση, αξιόπιστοι σηματωροί (όπως σημειώναμε στον Εκηβόλο και στις 16 Φεβρουαρίου), με τα αποτελέσματα του 2014 να θεωρούνται αρκούντως ενθαρρυντικά.
Για την ιστορική ελληνική τσιμεντοβιομηχανία 3-4 λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά και για τη συνέχεια.
Κατ' αρχάς η πιστοληπτική αξιολόγηση δεν φαίνεται πως θα διαφοροποιηθεί από το ΒΒ, που είχε βαθμολογήσει πέρυσι τον Ιούνιο η S&P. Κλιμάκιο του ξένου οίκου επισκέφθηκε πρόσφατα (μετά τις εκλογές) τα γραφεία της Τιτάν και εκτίμηση είναι πως η βαθμολόγηση θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
Όπως σημειώνει ο κ. Τάκης Κανελλόπουλος (Διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων), η συμμετοχή των ξένων διαμορφώνεται πλέον στο 40% του μ.κ., ενώ μεγάλα σπίτια έχουν δει πρόσφατα την εταιρία.
Η ελληνική αγορά αποτελεί το 10% του ομίλου, οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν πλέον το 30% του κύκλου εργασιών και ένα ταχέως αυξανόμενο μερίδιο οργανικής λειτουργίας.
Ο δανεισμός είναι απόλυτα διασφαλισμένος, καθώς τρέχουν δύο ομολογιακά (5ετές από τον Ιανουάριο του 2012 με 8,78% και από τον Ιούλιο του 2014 με αισθητά χαμηλότερο τόκο στο 4,25%), ενώ έχει ένα μικρό άνοιγμα στις ελληνικές τράπεζες (περί τα 20 εκατ. ευρώ με κόστος 5%).
Μέσα στο 2015 διαχειριστές του American Century της UBS αλλά και της Wood & Co έχουν φέρει επενδυτές στον όμιλο.
Διανομή μερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή (από 0,15 ευρώ).