Από τα μέσα Μαΐου που οι τράπεζες έχουν εδραιωθεί στο προσκήνιο, ο FTMid δεν λειτουργεί πλέον ως βραχυπρόθεσμος σηματωρός της αγοράς.
Με τον συγκεκριμένο δείκτη «μετρήσαμε» πολλές κινήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τα χαμηλά του Ιουνίου-Ιουλίου 2012, μέχρι πρόσφατα. Στις 19-20 Μαΐου για τον Δείκτη σημειώθηκαν χαμηλές τιμές στις 1.060,67 και 1.062,40 μονάδες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν σχηματισμός διπλού πυθμένα.
Έκτοτε ο δείκτης ενισχύεται σταθερά, υποαποδίδοντας ωστόσο έναντι του FT 25 και των τραπεζών.
Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, για να είναι πειστικός ο επόμενος ανοδικός κύκλος και να προσελκύσει νέα σημαντικά και απαραίτητα κεφάλαια, θα πρέπει να ακολουθήσουν και μετοχές εταιρειών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Στο σχετικό διάγραμμα της eZMarket αποτυπώνονται όλες οι κρίσιμες τεχνικές περιοχές, με τον δείκτη να αντιδρά νωρίτερα έως τις 1.191,78 μονάδες για να υποχωρήσει στις 1.181,44 μονάδες.
Για τον επόμενο ανοδικό κύκλο που θα φέρει την αγορά πάνω από τις 1.380 μονάδες, είναι απαραίτητη και η αντίδραση μετοχών εταιρειών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που πρακτικά θα σημαίνει την υπέρβαση των 1.205 μονάδων για τον FTMid.