Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Για ακόμη μία φορά ο Dr Money «χειρούργησε» προσεκτικά το πιο φλέγον θέμα/πρόβλημα των ημερών, θέτοντας το αυτονόητο δίλημμα «Μπρος φυσικό αέριο και πίσω λιγνίτης...» (στη χθεσινή διάγνωσή του).

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, κατά την άποψή του, και όσον αφορά στη γεωπολιτική διάστασή της.
Σε συνέχειά της, βλέπω πως ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας έχει εκπονήσει σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο τίθενται άμεσα σε λειτουργία όλες οι θερμικές μονάδες φυσικού αερίου και λιγνίτη, σε περίπτωση κατακόρυφης αύξησης της ζήτησης, καιρικών συνθηκών.

Στα 7,05 ευρώ, με διακύμανση στο εύρος των 6,95-7,14 ευρώ η μετοχή στη χθεσινή συνεδρίαση. Με αφορμή (και) την τεχνική προσέγγιση του Ηλία Ζαχαράκη η σημερινή ανάρτησή μας. Μετά από καιρό, για την εισηγμένη και μετά την ισχυρή διόρθωση από τα 8,92 ευρώ. 

Ομως, έχει δοθεί αγοραστικό σήμα με το stop στα 6,55 ευρώ σε κλείσιμο μέρας. Τα 7,38 είναι κοντινός στόχος, με τα 6,82 να είναι κοντινή και τα 6,55 κύρια στήριξη.

Διάσπαση των 7,38 μπορεί να το φέρει στα 7,84 ευρώ.

Στις 23 Απριλίου 2020, η πρώτη αναφορά μας για τα Πλαστικά Θράκης, με αφορμή -τότε- τις «μάσκες μίας χρήσης».

Εβδομάδα-κρησάρα, τόσο εκτός όσο εντός. Για αυτό χρήσιμη (και) η τεχνική (υπο)στήριξή μας σε αυτό τον κύκλο 5 συνεδριάσεων.

Στις 2.163,62 μονάδες ο FTSE25, με τον Ηλία Ζαχαράκη να εκτιμά πως υπέρβαση/κατοχύρωση των 2.169 μπορεί να δώσει συνέχεια προς τις 2.207 μονάδες.

Κλάδος-κλειδί και λόγω βαρύτητας στάθμισης ο τραπεζικός, με τον ΔΤΡ στις 570,35 μονάδες. Στήριξη στην περιοχή των 555-550 και αντίσταση στις 580-585 μονάδες. Οι 600 κυρίως ψυχολογικό όριο, έχουν ως σημείο αναφοράς τις 605 μονάδες.

Για τον Γενικό Δείκτη, στις 894,74 προέχει η πειστική κατοχύρωση των 896 μονάδων, εξέλιξη που θα ενίσχυε τη φορά προς τις 915, όπου και έχουν «στηθεί» σε θέσεις «μάχης» πωλητές vs αγοραστές. Ενα πρώτο stop για long θέσεις, η ενδεχόμενη απώλεια των 869 μονάδων.

Από τα 15 ευρώ ξεκινά η μετοχή της ΤΙΤΑΝ. Ανοδική διόρθωση, από τα τελευταία χαμηλά των 14,20 ευρώ, με αυξημένες συναλλαγές τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ηταν τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, που με αφορμή το ιστορικό αρνητικό σερί για τη μετοχή, σημειώναμε
πως η σημαντική μείωση της αποτίμησης του Ομίλου επ' ουδενί δικαιολογούνταν, αφενός, από την 100ετή και πλέον διαδρομή, την ιστορικότητα και το όνομα των δύο οικογενειών βασικών μετόχων, αφετέρου, από τα οικονομικά μεγέθη, κυρίως όμως από την εμφανή ανάκαμψη της οικονομίας. Ειδικότερα χωρών με σημαντικότατο μερίδιο στα EBITDA της ΤΙΤΑΝ (κυρίως ΗΠΑ, δευτερευόντως Ελλάδα, Αίγυπτος).

Η Eurobank (0,85) συνεχίζει να έχει καλύτερη -τεχνικά- εικόνα, κάτι που την καθιστά οδηγό -για τους αναλυτές- του κλάδου.

Οπως σημειώνει ο Ηλίας Ζαχαράκης, αντιδρά -για τρίτη φορά το 2021- προς τα υψηλά έτους (με το 0,8674 υψηλό 52 εβδομάδων).

Τασικά ακολουθείται από την Εθνική (2,49), θυμίζοντας πως είναι οι 2 από τις 4 που δεν έχουν προχωρήσει σε αμκ, φέτος.

Εμφανής η βελτίωση της συμπεριφοράς για τον κλάδο, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφονται αξιόλογες αντιστάσεις στις διορθώσεις της αγοράς, έναντι των blue chips.

v