Κάθε κλάδος έχει τα δικά του μυστικά.
Το ίδιο συμβαίνει με τον κλάδο των πουλερικών στη χώρα μας. Οι περισσότεροι αναζητούν και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα το κιλό, για να αγοράσουν ένα ελληνικό κοτόπουλο στα σούπερ μάρκετ και αλλού.
Όμως, λίγοι γνωρίζουν πώς καθορίζει η ελληνική νομοθεσία τη χώρα προέλευσης του ζώου. Χώρα προέλευσης θεωρείται εκείνη στην οποία έγινε η τελευταία «παρέμβαση» στο ζώο. Αν δηλαδή εισαχθεί ένα κοτόπουλο ζωντανό στην Ελλάδα και περάσει από ελληνικό σφαγείο, το πουλερικό θεωρείται ελληνικό.
Οι γείτονές μας, οι Βούλγαροι, έχουν φτιάξει μεγάλες μονάδες εκτροφής πουλερικών κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. Είναι λοιπόν εύκολο να φέρνουν κοτόπουλα στα ελληνικά σφαγεία στη Βόρειο Ελλάδα για τα περαιτέρω.
Επομένως, αυτά τα κοτόπουλα μπορούν ευλόγως να χαρακτηρισθούν ελληνικά με βάση τον νόμο, ενώ δεν είναι.
Πριν όμως κάποιοι αναρωτηθούν αν είναι πράγματι ελληνικό το κοτόπουλο που αγοράζουν, ας μην ανησυχούν. Από πλευράς εγκαταστάσεων και ελέγχου ποιότητας, τα βουλγαρικά είναι εξίσου ποιοτικά, υποστηρίζουν κάποιοι επαΐοντες (που δεν κάνουν τέτοιες μπίζνες για να ευλογούν τα γένια τους).