Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικός Τουρισμός: Νέοι δρόμοι ανάπτυξης

Nέα σελίδα ανάπτυξης για τον ελληνικό κλάδο της υγείας αποτελεί ο Ιατρικός Τουρισμός. Τι είναι και ποιες δυνατότητες προσφέρει. Ο όμιλος Υγεία πρωτοπορεί και δίνει τις απαντήσεις σε ένα ενδιαφέρον video.  

Ιατρικός Τουρισμός: Νέοι δρόμοι ανάπτυξης
Την εποχή όπου η ανάπτυξη και οι επενδυτικές διέξοδοι είναι για τις ελληνικές επιχειρήσεις παραπάνω από δυσεύρετες, οι όποιες αναπτυξιακές ευκαιρίες δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν χαμένες.

Ακόμα όμως και πτυχές του ελληνικού τουρισμού, της αποκαλούμενης βαριάς βιομηχανίας της χώρας, συχνά είναι terra incognita για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα ο Ιατρικός Τουρισμός, στον οποίο η Ελλάδα μόλις τώρα εισήλθε μέσω της δραστηριότητας του ομίλου Υγεία.

Τι είναι όμως ο Ιατρικός Τουρισμός και πώς μπορεί να δρέψει ο επενδυτής τα οφέλη του; Το Euro2day μίλησε με στελέχη του ομίλου Υγεία - του πρώτου ελληνικού νοσηλευτικού ιδρύματος που έλαβε την πιστοποίηση TEMOS. Όπως λένε οι γνωρίζοντες, η συγκεκριμένη πιστοποίηση αποτελεί το πλέον έγκυρο διαβατήριο για τον διεθνή στίβο του Ιατρικού Τουρισμού.

Ο γενικός διευθυντής του Υγεία, κ. Ανδρέας Καρταπάνης, εξήγησε στην κάμερα του Euro2day.gr τα επιχειρηματικά κίνητρα και τους λόγους που ώθησαν τον όμιλο να ανοιχτεί στον νέο αυτόν χώρο, ενώ ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου, κ. Γιώργος Ζαχαρόπουλος, παρουσίασε τις προοπτικές που υπάρχουν για τις νοσοκομειακές μονάδες από την ένταξή τους σε ένα τέτοιο δίκτυο.

Η διευθύντρια ποιότητας του ομίλου, η κ. Μαρία Δρίβα, μίλησε για το προφίλ του ιατρικού τουρίστα και εξήγησε τη σημασία της πιστοποίησης TEMOS.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v