Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η UBS για 5 τράπεζες και 8 blue chips (update)

Τις εκτιμήσεις της UBS για την πορεία και τις προοπτικές 8 blue chips (OTE, Cosmote, 3E, ΔΕΗ, Τιτάν, Folli Follie, Γερμανός, ΟΠΑΠ) αλλά και των 5 μεγαλύτερων τραπεζών περιέχουν reports του οίκου με ημερομηνία Ιούνιος 2004. Θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές της UBS για τις προοπτικές των τραπεζών και τη νέα διοίκηση του ΟΤΕ. Οι συστάσεις, οι τιμές-στόχοι και οι στρατηγικές εκτιμήσεις.

Η UBS για 5 τράπεζες και 8 blue chips (update)
Στην πορεία και τις προοπτικές 8 ελληνικών blue chips και των πέντε σημαντικότερων ελληνικών τραπεζών εστιάζουν εκθέσεις της UBS με ημερομηνία Ιούνιος 2004.

Θετική στάση υιοθετεί η UBS έναντι των πέντε μεγάλων ελληνικών τραπεζών σε report με ημερομηνία 7 Ιουνίου για τις μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης εταιρίες του ευρωπαϊκού χρηματοοικονομικού κλάδου.

Για την Εθνική Τράπεζα η τιμή-στόχος τίθεται στα 28,7 ευρώ, ενώ η σύσταση είναι ”buy 2”. Όπως επισημαίνεται, τα μελλοντικά μεγέθη της Εθνικής τράπεζας είναι πιθανό να εκπλήξουν θετικά στο μέλλον, καθώς η UBS εκτιμά ότι βραχυπρόθεσμα - μεσοπρόθεσμα η εγχώρια αγορά θα συνεχίσει να γνωρίζει σημαντική δανειακή επέκταση και ήπια πίεση στα spreads.

Ακόμη, όπως επισημαίνει ο οίκος, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της η Εθνική διαθέτει τη σημαντικότερη παρουσία στην αγορά των Βαλκανίων.

Αναφερόμενη στην EFG Eurobank, η UBS υιοθετεί την τιμή-στόχο στα 23 ευρώ και τη σύσταση σε ”buy 1”. Αν και ο οίκος δεν αποκλείει την πιθανότητα κάποιας εξαγοράς εκ μέρους της Eurobank, πιστεύει ότι τα θετικά νέα θα έλθουν από την αύξηση των λειτουργικών μεγεθών της. Αν υποτεθεί ότι η EFG διατηρεί το μερίδιο αγοράς που κατέχει, εκτιμάται ότι είναι πιθανό υπερκεράσει τους εγχώριους ανταγωνιστές της σε όρους ενεργητικού, εσόδων και κερδών.

Την τιμή–στόχο των 28,33 ευρώ και σύσταση ”buy 1” δίνει η UBS για τη μετοχή της Alpha Bank. Η τιμή-στόχος της UBS είναι προσαρμοσμένη στην αύξηση του αριθμού των μετοχών της Alpha Bank από κεφαλαιοποίηση υπεραξιών ακινήτων που διανεμήθηκαν δωρεάν με αναλογία 2 νέες για κάθε 10 παλαιές.

Όπως αναφέρει η UBS, η προαναφερθείσα τιμή-στόχος συνεπάγεται περιθώριο ανόδου της τάξεως του 42% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ επισημαίνει πως έχει βασιστεί στην εκτίμηση ότι η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται 14 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2005.

Θετικά είναι τα σχόλια της UBS και για την Εμπορική, κυρίως λόγω του σχεδίου αναδιάρθρωσης των εργασιών, το οποίο, όπως αναφέρεται θα δώσει στην τράπεζα ”σημαντικές ευκαιρίες” μεσοπρόθεσμα, όπως η αναβάθμιση ορισμένων θυγατρικών της, και πιο πειθαρχημένη προσέγγιση στην κεφαλαϊκή διοίκηση. Η τιμή-στόχος τίθεται στα 29,3 ευρώ και η σύσταση είναι ”buy 2”.

Στα 13 ευρώ τίθεται η τιμή-στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ η σύσταση του οίκου είναι ”buy 2”. Τα οφέλη για την Πειραιώς, εκτιμά η UBS, θα προκύψουν από την έκθεσή της στην ταχέως αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά δανεισμού.

OTE

Εξάλλου, την τιμή-στόχο των 10,5 ευρώ και τη σύσταση ”neutral 1” διατηρεί η UBS για τη μετοχή του ΟΤΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 9 Ιουνίου 2004.

Η UBS αναφέρει πως η νέα διοίκηση του Οργανισμού έχει προχωρήσει σε μια ”ρεαλιστική” επιχειρηματική προσέγγιση, γεγονός το οποίο την κάνει να προβλέπει σημαντικές αλλαγές.

Συμπληρώνει πάντως πως, σε αντίθεση με το σύνολο της αγοράς, δεν προβλέψει σημαντικές αλλαγές στη δομή του ΟΤΕ (όπως την εξαγορά της Cosmote) για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ επισημαίνει πως κατά την άποψή της η διοίκηση θα επικεντρώσει την προσοχή της στην αναδιάρθρωση, επισημαίνοντας πως ο ισολογισμός δεν παρουσιάζει περιθώρια για ανάλογα deals.

Παράλληλα, επισημαίνει πως η πίεση στο επίπεδο του κύκλου εργασιών του ΟΤΕ ενδέχεται να συνεχιστεί, αντισταθμίζοντας ένα μεγάλο μέρος από τις κινήσεις περικοπής κόστους.

CosmOTE

Την ίδια στιγμή στο report ”Taking Stock” ο ελβετικός οίκος δίνει την τιμή-στόχο των 13 ευρώ για τη θυγατρική του ΟΤΕ, Cosmote, με σύσταση επίσης ”neutral 1”.

Η μετοχή της Cosmote διαπραγματεύεται 7 φορές τον εκτιμώμενο δείκτη EV/EBITDA για το 2004 και 10 φορές τη μετοχική αξία προς τις ελεύθερες ταμειακές ροές που αντιπροσωπεύει υψηλό premium της τάξεως του 20%, σε σχέση με τη Vodafone η οποία αποτελεί αναφορά για τον κλάδο, συμπληρώνει ο ελβετικός οίκος.

Επίσης, εξηγεί πως παρά το γεγονός ότι το premium φαίνεται υπερβολικό, η Cosmtoe επωφελείται από τις καλές προοπτικές της ελληνικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας, αλλά και από την αναμενόμενη εξαγορά των μειοψηφιών από τον ΟΤΕ.

COCA-COLA 3Ε

Παράλληλα, ο ξένος οίκος διατυπώνει την τιμή-στόχο των 21 ευρώ και τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή της Coca–Cola 3Ε.

Για τη μετοχή της 3Ε ο ελβετικός οίκος αναφέρει πως ύστερα από ένα ισχυρό ”ράλι” από τις αρχές του χρόνου διαπραγματεύεται με 10% premium σε σχέση με τον μέσο όρο των εταιριών της Coca-Cola Enterprises και της Coca-Cola Amatil.

Εκτιμά πάντως πως τα αποτελέσματα του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου του έτους θα αποτελέσουν τους βασικότερους καταλύτες για την Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως.

ΟΠΑΠ

Εξάλλου, η UBS θέτει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 16 ευρώ (κατά 7% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα), ενώ διατυπώνει τη σύσταση ”neutral 2”.

Σημειώνει επίσης πως ο ΟΠΑΠ θα ωφεληθεί από την εισαγωγή νέων παιχνιδιών όπως είναι το Κino, από θετικές δημογραφικές τάσεις, αλλά και από τη νοοτροπία που αφορά στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών.

Σε ό,τι αφορά τα σημεία-”κλειδιά” της κερδοφορίας του Οργανισμού, η UBS αναφέρεται στην επίλυση της διαμάχης με την Intralot, αλλά και στην αναβάθμιση των προβλέψεών της αναφορικά με το Κino.

ΔEH

Επιπλέον, ο ελβετικός οίκος δίνει την τιμή-στόχο των 25 ευρώ, κατά 26% υψηλότερα από τα τωρινά επίπεδα και τη σύσταση ”buy1” για τη μετοχή της ΔΕΗ.

Ο ξένος οίκος επισημαίνει πως η αύξηση των τιμολογίων τον Σεπτέμβριο, αλλά και η ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς blackout, θα μειώσουν τη μεταβλητότητα, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως οι καιρικές συνθήκες καθώς και η ζέστη του καλοκαιριού θα επηρεάσουν τον κύκλο εργασιών.

ΤΙΤΑΝ

Σε ό,τι αφορά την τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν, η UBS συνιστά ”neutral 2” ενώ θέτει την τιμή-στόχο στα 37,70 ευρώ.

Σύμφωνα με την UBS η λειτουργία του εργοστασίου της Τιτάν στη Φλώριδα από το τρίτο τρίμηνο θα ενισχύσει την αντίληψη του κόσμου αναφορικά με τις προσπάθειες της τσιμεντοβιομηχανίας για διεθνή επέκταση.

Συμπληρώνει επίσης πως στο δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται κάμψη στις πωλήσεις, καθώς η κατασκευαστική δραστηριότητα θα μειωθεί από την κάμψη στα δημόσια έργα, ύστερα από την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

FOLLI FOLLIE

Για τη Folli Follie η UBS δίνει την τιμή-στόχο των 23,40 ευρώ, κατά 4% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, με τη σύσταση ”neutral 2”.

Η ενίσχυση της διαφοροποίησης των προσφερόμενων προϊόντων σε σταθερή βάση και συνέχεια προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη μετοχή της Folli Follie, αναφέρει η UBS, ενώ ο βασικότερος παράγοντας που επηρεάζει την εταιρία είναι οι τάσεις που επικρατούν στις ταξιδιωτικές διαθέσεις, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να δώσει ώθηση τόσο στις πωλήσεις των duty free όσο και στις ευρωπαϊκές.

ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Την ίδια στιγμή για τη μετοχή της Γερμανός ο οίκος συνιστά ”buy 2” θέτοντας την τιμή-στόχο στα 29 ευρώ, που είναι κατά 32% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής της εταιρίας.

Μοχλό ανάπτυξης για τη Γερμανός, σύμφωνα με την UBS, αναμένεται να αποτελέσει στην παρούσα φάση η δραστηριότητά του στην εγχώρια αγορά κινητής τηλεφωνίας και στο μέλλον η αγορά της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ οι εταιρίες του ομίλου -ιδιαίτερα στην αγορά της Πολωνίας- εκτιμάται πως θα είναι το επόμενο σημείο ανάπτυξης.

Η UBS αναμένει ορισμένες κινήσεις αναδιάρθρωσης, αλλά και ενοποίησης των εγχώριων σημείων λιανικής πώλησης, καθώς και συμφωνίες με βάση των αερόχρονο από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v