Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Magna Trust: Τα τρίμηνα 145 εισηγμένων

Αύξηση 10,3% παρουσιάζουν σε μέσο όρο τα κέρδη προ φόρων 145 εισηγμένων εταιριών σε επίπεδο μητρικής για το πρώτο τρίμηνο του 2004, όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία που επεξεργάσθηκε το τμήμα ανάλυσης της Magna Trust. Δείτε την πλήρη λίστα.

Magna Trust: Τα τρίμηνα 145 εισηγμένων
Αύξηση 10,3% παρουσιάζουν σε μέσο όρο τα κέρδη προ φόρων 145 εισηγμένων εταιριών σε επίπεδο μητρικής για το πρώτο τρίμηνο του 2004, όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία που επεξεργάσθηκε το τμήμα ανάλυσης της Magna Trust

Τα στοιχεία αφορούν στις εταιρίες που ανακοίνωσαν μέχρι χθες, Πέμπτη, τα αποτελέσματα και αντιστοιχούν σε ποσοστό 41,8% του συνόλου.

Εξάλλου, για το ίδιο διάστημα ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 6,1%.

Με βάση τα στοιχεία της Magna Trust, σε ενοποιημένο επίπεδο τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 40,9%, με τον κύκλο εργασιών να ενισχύεται κατά 6,4%.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις εισηγμένες τράπεζες κατέγραψαν στο σύνολό τους αύξηση 36,1% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τα οποία έφτασαν στα 539,22 εκατ. ευρώ από 396,27 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι οι τραπεζικοί όμιλοι παρουσίασαν αύξηση των κερδών στο πρώτο τρίμηνο, με μόνη εξαίρεση την Εμπορική Τράπεζα, τα ενοποιημένα κέρδη της οποίας υποχώρησαν κατά 56,9%.

Οι εταιρίες επενδύσεων παρουσιάζουν στο σύνολό τους (21 συνολικά επενδυτικές) κέρδη προ φόρων ύψους 38,55 εκατ. ευρώ, σε σχέση με ζημίες 20,03 εκατ. ευρώ πέρυσι, με τις Domus, Interinvest, Άκτιβ και Optima να παραμένουν όμως σε ζημιογόνα πορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v