Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kantor: Αυξημένη ζήτηση για στελέχη το α΄ τρίμηνο

Αυξημένη ήταν η ζήτηση για στελέχη επιχειρήσεων στο α΄ τρίμηνο του 2004, έναντι του α΄ τριμήνου του 2003, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την έρευνα της Kantor Humanis. Την αύξηση της ζήτησης οδήγησε το εμπόριο, αλλά και ο τομέας των υπηρεσιών.

Kantor: Αυξημένη ζήτηση για στελέχη το α΄ τρίμηνο
Αύξηση της ζήτησης στελεχών από τις επιχειρήσεις κατά το α΄ τρίμηνο του 2004 διαπίστωσε το ”βαρόμετρο της αγοράς στελεχών” της Kantor Humanis.

Όπως αναφέρει η θυγατρική της Kantor, η αγορά στελεχών επιχειρήσεων κατέγραψε το α’ τρίμηνο του 2004 αύξηση 109% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2003.

Αν και η ζήτηση στελεχών στο α΄ τρίμηνο 2004 παρουσίασε ελαφρά κάμψη (9%) σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2003, παραμένει σημαντική, γιατί αφενός επιταχύνεται ο ρυθμός της ζήτησης, αφετέρου αυτό συμβαίνει παρά την ιστορική εποχικότητα μεταξύ των δύο τριμήνων.

Η αύξηση της ζήτησης οδηγείται από το Εμπόριο (+132%) και τις Υπηρεσίες (+96%) των οποίων οι Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, η Πληροφορική και οι Τηλεπικοινωνίες παρουσιάζουν αύξηση και αποτελούν τον πυρήνα της ζήτησης των Υπηρεσιών.

Σύμφωνα εξάλλου με τα πορίσματα της έρευνας, στο Εμπόριο, τα Μεταφορικά Μέσα, τα φάρμακα-καλλυντικά, τα τρόφιμα παρουσιάζεται αύξηση αλλά όχι σταθερή, ενώ στους υποκλάδους των Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών ειδών έχουμε επιστροφή στα χαμηλά επίπεδα του α’ τριμήνου 2003.

Στην Βιομηχανία έχουμε μία συστηματική βελτίωση στον υποκλάδο ”Φάρμακα - καλλυντικά – απορρυπαντικά”, και στα Χημικά προϊόντα (Χρώματα – Εκρηκτικά), ενώ συνεχίζεται η συρρίκνωση του υποκλάδου τροφίμων

Η ανάλυση βασίζεται σε δείγμα αγγελιών, σε έντυπα που κυκλοφόρησαν κυρίως στην Αθήνα, καθώς επίσης και στις ιστοσελίδες μεγάλων επιχειρήσεων και εταιριών εξεύρεσης στελεχών. Από τις αρχές του 2003 το δείγμα περιέλαβε και έντυπα εκτός Αθηνών για μεγαλύτερη πληρότητα και από το α’ τρίμηνο οι διαχρονικές συγκρίσεις βασίζονται στο διευρυμένο δείγμα.

Ο συνολικός αριθμός αγγελιών παρουσίασε μικρή μείωση (9%) σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2003 υποδηλώνοντας μια σχετική σταθεροποίηση της ζήτησης. Το ποσοστό των αγγελιών στο διαδίκτυο αυξήθηκε από 4% του συνόλου το α’ τρίμηνο του 2003 σε 7%- 8% στο τέλος του 2003 και τις αρχές του 2004.

* Η πλήρης επισκόπηση της Kantor Humanis για την αγορά εργασίας δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v