Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Αύξηση 13,6% στα κέρδη 3μήνου (universe)

Αυξημένα κατά 13,6% εκτιμά τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου των 42 εταιριών που αποτελούν το universe list της η Εγνατία ΑΧΕ, προβλέποντας παράλληλα ότι τα EBITDA θα είναι κατά 5,3% υψηλότερα από πέρσι και ο κύκλος εργασιών κατά 6%. Ποιες εισηγμένες θα παρουσιάσουν θετικά αποτελέσματα. Τα Top Picks.

Εγνατία: Αύξηση 13,6% στα κέρδη 3μήνου (universe)
Αύξηση 13,6% στα καθαρά κέρδη (μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας), 5,3% στα EBITDA και 6% στον κύκλο εργασιών προβλέπει η Εγνατία ΑΧΕ πως θα εμφανίσουν στο σύνολό τους οι 42 εταιρίες που περιλαμβάνονται στο Universe list της για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Οι εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής είναι σημαντικές, καθώς οι εταιρίες που συμμετέχουν στο universe list της αντιπροσωπεύουν το 90% της κεφαλαιοποίησης του Γενικού Δείκτη και το 95% της κεφαλαιοποίησης του FT 20.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό report (με ημερομηνία Μάιος 2004) η μέχρι στιγμής εικόνα των αποτελεσμάτων του 1ου τριμήνου είναι ”ικανοποιητική” και εκτιμά πως η ίδια εικόνα θα διατηρηθεί και για τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως είναι αρκετά αισιόδοξη ότι οι προβλέψεις της θα επιτευχθούν και πως δεν θα υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις. Συμπληρώνει δε, πως η αίσθησή της επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι 3 από τις μεγαλύτερες τράπεζες έχουν ήδη ανακοινώσει ”ικανοποιητικά” αποτελέσματα.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των μεγεθών πρώτου τριμήνου των Alpha, Εθνική και Πειραιώς, η χρηματιστηριακή αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή (μέση ετήσια αύξηση για την περίοδο 2003-2005) στο σύνολο των τραπεζών που συμπεριλαμβάνονται στο universe list της στο 24,8%, από 22,7%, που ήταν πριν και κατ’ επέκταση τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της αγοράς για το αντίστοιχο διάστημα στο 13,2% από 12,4%.

Εκτός από τις τράπεζες, η Εγνατία προβλέπει ότι οι Coca – Cola Τρία Έψιλον, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Γερμανός, Folli Follie, Hyatt, ΚΑΕ, οι ακτοπλοϊκές Επιχειρήσεις Αττικής και Μινωικές Γραμμές και οι εταιρίες λιανικής Notos Com και Elmec θα παρουσιάσουν ”θετικά” αποτελέσματα στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Στον αντίποδα, εκτιμά πως ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει ”αδύναμα” μεγέθη, ως αποτέλεσμα των προσφάτων μειώσεων στα τιμολόγια, της αύξησης της διαφημιστικής δαπάνης ως αποτέλεσμα της προαναφερθείσας μείωσης και του προγράμματος εθελούσιας εξόδου τα οποία και αποτελούν έκτακτα έξοδα.

Η λίστα με τα top picks της χρηματιστηριακής περιλαμβάνει τις Alpha Bank, EFG Eurobank, Εθνική, ΔΕΗ, Γερμανός, Folli Follie, Intralot, Επιχειρήσεις Αττικής, Notos Com, Elmec, Μυτιληναίος, Μαΐλλης, Τεχνική Ολυμπιακή, Jumbo, Hyatt, Γρ. Σαράντης, Ιμάκο, Δυναμική Ζωή, Autohellas και Ηλεκτρονική Αθηνών.

Οι Μυτιληναίος, Autohellas και Ηλεκτρονική Αθηνών συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά στη λίστα με τα top picks, αναφέρει η Εγνατία.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει επίσης, πως μέχρι στιγμής μόλις 5 από τις 42 εταιρίες που περιλαμβάνονται στο universe list της (και που αντιπροσωπεύουν το 22% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του universe list) έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, τα οποία και χαρακτηρίζει ”ικανοποιητικά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v