Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euro2day.gr: 6+1 εκτιμήσεις για 5 τράπεζες

Το Εuro2day.gr σας παρουσιάζει τις εκτιμήσεις 7 μεγάλων παικτών της Σοφοκλέους για τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων που εκτιμάται ότι θα ανακοινώσουν οι 5 μεγάλες ελληνικές τράπεζες στο α’ τρίμηνο του 2004. Δείτε τις συγκριτικές προβλέψεις των Εγνατία, EFG Eurobank, Εθνική, Marfin Analysis, Π&Κ, Σίγμα και UBS Warburg.

Euro2day.gr: 6+1 εκτιμήσεις για 5 τράπεζες
Το Εuro2day.gr σας παρουσιάζει τις εκτιμήσεις 7 μεγάλων παικτών της εγχώριας αγοράς μετοχών αναφορικά με τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων που εκτιμάται ότι θα ανακοινώσουν οι 5 μεγάλες ελληνικές τράπεζες στο α΄ τρίμηνο του έτους.

Η μέση αύξηση των τραπεζικών κερδών προ φόρων και μετά δικαιωμάτων (Earnings before taxes and after minorities), σταθμισμένη με την κεφαλαιοποίηση των 5 εταιριών, προβλέπεται σε 25,86% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2003, όπως προκύπτει από τη συλλογή εκτιμήσεων του Εuro2day.gr από 7 τμήματα αναλύσεων.

Οι μέσες εκτιμήσεις που προκύπτουν περιλαμβάνουν τις προβλέψεις των: Εγνατία Χρηματιστηριακή, EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Εθνική Χρηματιστηριακή, Marfin Analysis, Π&Κ Χρηματιστηριακή, Σίγμα Χρηματιστηριακή και UBS Warburg.

Για την Alpha Bank, η μέση απόλυτη τιμή που προκύπτει για τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων του στο δείγμα των 7 εκτιμήσεων είναι της τάξεως των 112,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 23% σε ετήσια βάση, ενώ το εύρος των εκτιμήσεων κινείται από 105 – 118 εκατ. ευρώ.

Η Εθνική Τράπεζα εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει για το πρώτο τρίμηνο του έτους κέρδη προ φόρων και μετά από δικαιωμάτων μειοψηφίας της τάξεως των 138,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 23%, ενώ το εύρος τιμών κυμαίνεται μεταξύ των 135,8 εκατ. ευρώ – 141,2 εκατ. ευρώ.

Για την EFG Eurobank Ergasias το απόλυτο μέγεθος συγκλίνει στα 103,9 εκατ. ευρώ, έναντι 79,2 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2003, ήτοι +31%, ενώ οι εκτιμήσεις για την EFG Eurobank κινούνται στο πλαίσιο των 100,0 – 106,0 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας τη μικρότερη διακύμανση μεταξύ των 5 τραπεζών.

Για την Εμπορική Τράπεζα το εύρος των προβλέψεων για τα προ φόρων και μετά δικαιωμάτων κέρδη της τράπεζας κυμαίνεται από 34,9 εκατ. ευρώ έως τα 43,1 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση τιμή εκτιμάται σε 41,2 εκατ. ευρώ, ήτοι αύξηση 20% σε ετήσια βάση.

Τέλος, η Τράπεζα Πειραιώς εκτιμάται ότι θα επιδείξει ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξεως του 30% στο α΄ τρίμηνο, με τη μέση τιμή των εκτιμήσεων να υπολογίζεται σε 41,7 εκατ. ευρώ, και το εύρος των προβλέψεων να κινείται διάστημα μεταξύ 38,0 εκατ. ευρώ και 45,7 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Α. Σαββάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v