Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς τιμολόγηση των ΜΜS από Cosmote - Τelestet

Την Vodafone, η οποία άνοιξε το χορό στην τιμολόγηση των multimedia μηνυμάτων με την εισαγωγή του πακέτου Vodafone Live, σκοπεύουν να ακολουθήσουν η Cosmote και Telestet. Ωστόσο πρόβλημα αποτελεί η διασύνδεση των δικτύων που δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Προς τιμολόγηση των ΜΜS από Cosmote - Τelestet
Του Στ. Ζαχαρού

Την τιμολόγηση των multimedia μηνυμάτων σχεδιάζουν όπως είναι φυσικό και οι άλλες δύο εταιρίες που προσφέρουν την υπηρεσία, μετά την απόφαση της Vodafone να προχωρήσει στην χρέωση των MMS παράλληλα με την εισαγωγή του πακέτου υπηρεσιών Vodafone Live.

Η Cosmote σύμφωνα με στελέχη της σχεδιάζει να ξεκινήσει τις χρεώσεις των MMS στις αρχές Φεβρουαρίου και θα υιοθετήσει τη χρέωση της υπηρεσίας ανά μήνυμα και όχι βάσει του όγκου των πληροφοριών που μεταδίδονται.

Η εταιρία σχεδιάζει νέες υπηρεσίες που θα βασίζονται στη χρήση των multimedia και τις οποίες θα εντάξει στην ήδη γνωστή πλατφόρμα MyCosmos.

Ένα μήνα αργότερα, στις αρχές Μαρτίου δηλαδή, τοποθετεί την χρέωση της δικής της υπηρεσίας η Telestet ενώ το εμπορικό τμήμα της εταιρίας δεν έχει καταλήξει ακόμη στον τρόπο τιμολόγησης, αν δηλαδή θα γίνεται ανά μήνυμα ή βάσει του όγκου των μεταδιδομένων πληροφοριών. Η διοίκηση της εταιρίας εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να λανσάρει διαφορετικές υπηρεσίες με διαφορετικούς τρόπους χρέωσης ανάλογα με τις ανάγκες των καταναλωτών.

Οι χρεώσεις για τα απλά μηνύματα θα είναι ανταγωνιστικές, ενώ υψηλότερα θα χρεώνονται μηνύματα που αφορούν αποκλειστικές υπηρεσίες ή και αποκλειστικό περιεχόμενο.

Σε ότι αφορά την τέταρτη εταιρία κινητής τηλεφωνίας, την Info Quest στελέχη που ασχολούνται με το επιχειρησιακό κομμάτι της Q Telecom αναφέρουν ότι σκοπεύουν να ξεκινήσουν τη διάθεση της υπηρεσίας εντός του τρέχοντος έτους χωρίς όμως να είναι ακόμη σε θέση να προσδιορίσουν το χρόνο καθώς υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, όπως για παράδειγμα η περάτωση τμήματος του δικτύου της και η εμπορική διάθεσή του που θα μειώσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος της εταιρίας, η οποία υπενθυμίζεται έχει συνάψει συμφωνία πανεθνικού roaming με την Vodafone και χρησιμοποιεί το δίκτυό της για την πραγματοποίηση κλήσεων.

Ο μεγάλος πάντως ενδοιασμός για τις εταιρίες σχετικά με την τιμολόγηση των υπηρεσιών εστιάζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές συσκευές που να τις υποστηρίζουν ενώ το κόστος τους είναι υψηλό.

Επιπλέον ακόμη δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της διασύνδεσης των δικτύων μεταξύ τους γεγονός που περιορίζει ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα αποστολής μηνύματος σε κάποιον άλλο συνδρομητή.

Στελέχη της Vodafone κατά την παρουσίαση της υπηρεσίας Live, είχαν αναφέρει ότι η διασύνδεση είναι θέμα ημερών αλλά ακόμη δεν φαίνεται στο ορίζοντα κάποια λύση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v