Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PwC: Ποιες εταιρίες εμπνέουν το σεβασμό

”Ποια εταιρία σέβονται περισσότερο” κλήθηκαν να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, 1.000 περίπου κορυφαίοι CEO, σε έρευνα που πραγματοποίησε η PricewaterhouseCoopers, η οποία συντάσσει από το 1998 και κάθε χρόνο τον κατάλογο με τις 50 εταιρίες που ”προκαλούν τον περισσότερο σεβασμό”.

PwC: Ποιες εταιρίες εμπνέουν το σεβασμό
Τις 50 εταιρίες που ”προκαλούν τον υψηλότερο σεβασμό” παρουσιάζει η PricewaterhouseCoopers, σε σχετική έρευνά της, που διεξάγει από το 1998.

Η PricewaterhouseCoopers παρουσίασε ένα ευρύ ερωτηματολόγιο σε περισσοτέρους από 1.000 CEO κορυφαίων επιχειρήσεων, αναζητώντας την εταιρία που προκαλεί τον υψηλότερο ”σεβασμό”.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι ερωτήθηκαν, μεταξύ άλλων, ποια εταιρία σέβονται περισσότερο, ποιον διευθύνοντα σύμβουλο εταιρίας ”εκτιμούν”, αλλά και ποια επιχείρηση νομίζουν πως τα προσεχή 10 έτη θα επηρεάσει δραστικότερα την οικονομική και κοινωνική ζωή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φέτος και για πρώτη φορά οι CEO κλήθηκαν να απαντήσουν και το ποια εταιρία παρουσίασε την ”υψηλότερη ακεραιότητα”, αφού τα λογιστικά σκάνδαλα που έπληξαν την παγκόσμια οικονομία, έφεραν το θέμα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Πρώτη στην κατάταξη ”ανακηρύχθηκε” η General Electric με δεύτερη τη Microsoft, ενώ το χάλκινο μετάλλιο ”απενεμήθη” στην ΙΒΜ. Σημειώνεται πως οι δύο πρώτες θέσεις δεν έχουν μεταβληθεί από το 1998, ενώ η ΙΒΜ κατείχε και το 2001 την τρίτη θέση.

Αξίζει να τονισθεί πως από τις 50 εταιρίες οι 22 προέρχονται από τις ΗΠΑ, ενώ ακολουθούν η Γερμανία και η Αγγλία με 10 και 8 εταιρίες αντίστοιχα.

Στοιχείο ίσως πιο εντυπωσιακό είναι πως από τις 10 πρώτες εταιρίες οι οχτώ είναι αμερικάνικες (General Electric, Microsoft, IBM, Coca Cola, General Motors, Wal Mart, 3M και Dell), ενώ οι υπόλοιπες δύο προέρχονται από την Ιαπωνία (Toyota, Sony - θέσεις 5 και 6 αντίστοιχα).

Εντύπωση επίσης προκαλεί πως η υψηλότερη θέση για αμιγώς αγγλική εταιρία ανήκει στην Marks & Spenser, η οποία αφήνει πίσω της κολοσσούς που ακούν στο όνομα BP, Vodafofe και BT.

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί πως ο κατάλογος δεν περιελάμβανε εταιρίες από την Ρωσία, την Κίνα ή την Ιταλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v